Finans ve Yatırım

2024 Genç Çiftçi Hibe Kredi Şartları Nelerdir?

2024 genç çiftçi hibe kredi şartları, birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Tarım alanında kariyer yapmak isteyen ancak bu tip faaliyetler için maddi desteğe ihtiyaç duyan gençler, güncel sürecin detaylarını araştırırlar. Peki, 2024 genç çiftçi hibe kredi nedir, kime verilir? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

Üretim, bir ülkenin ekonomik açıdan kalkınabilmesi için olmazsa olmaz başlıklar arasında yer almaktadır. Üretimi olmayan ülkeler dışa bağımlı olurlar ve dolayısı ile de alan tarafta değil her daim veren tarafta bulunurlar.

Ülkemizde teknolojiden tekstile kadar pek çok alanda yoğun olarak üretim faaliyetleri yürütülmektedir. Özellikle savunma sanayii tarafında yaşanan son gelişmeler, ülkemizi bu alanın en iyileri arasına taşımıştır.

Savunma sanayiinin yanı sıra tarım faaliyetleri de ülkemiz ekonomisi adına oldukça önemli bir yere sahiptir. Tarih boyunca sahip olduğumuz verimli topraklarımız, ülkemizi tam bir tarım ülkesi haline getirmiştir. Bu kapsamda üretimin devam etmesi ve daha da gelişmesi açısından devlet kurumları tarafından çok çeşitli destek programları düzenlenmektedir.

Devlet kurumları tarafından düzenlenmiş olan tarım destek programları, 2024 yılında da yakından takip edilmeye devam edilmektedir. Bu kapsamda özellikle gençleri tarım üretimine teşvik etmek amacı ile düzenlenmiş olan genç çiftçi hibe kredisi de arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaktadır. Peki, genç çiftçi hibe kredisi nedir, şartları nelerdir? İşte konuya dair ayrıntılar…

GENÇ ÇİFTÇİ HİBE KREDİSİ NEDİR?

Genç çiftçi hibe kredisi, tarım alanında genç girişimci sayısını artırmak, tarımsal üretim faaliyetlerini hızlandırmak ve dolayısı ile de ülke ekonomisini bu açıdan daha da kalkındırmak amacı ile düzenlenmiş olan bir modeldir.

GENÇ ÇİFTÇİ HİBE KREDİSİ DETAYLARI

Genç çiftçi hibe kredisi Ziraat Bankası tarafından sağlanan bir kredi hizmetidir. Bu krediden yararlanan kişilerden hizmet başlangıç tarihini takiben 2 yıl boyunca geri ödeme talep edilmez. 2024 yılı itibari ile 1 milyon TL’ye kadar verilen bu krediye başvuru yapmak isteyen kişilerin ise bazı şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir.

GENÇ ÇİFTÇİ HİBE KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

2024 yılı genç çiftçi hibe kredisi başvuru şartları şu şekilde sıralanabilir:

  • Kredi başvurusu yapacak olan kişinin en az meslek- teknik lisesi mezunu olması gerekir. Ayrıca veterinerlik, ziraat veyahut da tarım ile ilgili diğer fakültelerden mezun olanlar da kredi başvurusunda bulunabilir.
  • Kredi başvurusu yapacak olan kişinin en az 18, en fazla ise 41 yaşında olması gerekir.
  • Başvuru yapacak olan kişinin başvuru döneminde SGK’ya kayıtlı bir ücretli çalışan vasfında olmaması gerekir.
  • Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından verilen herhangi bir sertifika programına kayıtlı olunması zorunludur.
  • Kredi başvurusu, tarım alanında faaliyet göstermek isteyen kişi tarafından yapılmalıdır.
  • Kredinin vade süresi boyunca ilgili tarım alanında ikamet ediliyor olması gerekir.
  • Askerlik görevinin tamamlanması veyahut da askerlikten muaf olunması gerekir.

GENÇ ÇİFTÇİ HİBE KREDİSİ HANGİ ALANLARDA KULLANILABİLİR?

Ziraat Bankası genç çiftçi hibe kredisi hizmetinden yararlanacak olan kişilerin söz konusu finansmanı bazı alanlarda kullanmaları mümkündür. O alanlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği
  • Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği
  • Arıcılık
  • Süt sığırı yetiştiriciliği
  • Tıbbi ve aromatik bitki sektörü
  • Sebze üretimi için seracılık
  • Etlik piliç üretimi

GENÇ ÇİFTÇİ HİBE KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Genç çiftçi hibe kredisi başvurusu, Ziraat Bankası’na yapılmalıdır. Şartları sağlayan kişilerin başvuruları değerlendirmeye alınır. Değerlendirme sürecinde Tarım ve Orman Müdürlükleri komisyonları devreye girer.

Başvuru esnasında; nüfus cüzdanı, çiftçi belgesi, gelir tablosu, teminat için gereken belgeler ve tapu kaydı, kira kontratı gibi evrakların ibraz edilmesi gerekmektedir.

Ayrıca bakınız: Isı Yalıtım Kredisi Şartları Nelerdir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu