Mutfak ve Yemek Tarifleri

Aç Karnına Kuru Üzüm Yemenin Faydaları Nelerdir?

Aç karnına kuru üzüm yemenin faydaları oldukça fazladır. Aç karnına kuru üzüm yeme konusunda görülecek en büyük fayda tokluk hissine sahip olmaktır. Aç karnına ölçülü bir şekilde kuru üzüm yemek, kan şekerinin düzenlenmesine ve dolayısıyla tokluk hissi oluşmasına yol açar. Tokluk hissi, aşırı kalori almaktan ve sağlıksız yiyecekler tüketmekten kaçınmanıza yardımcı olur.

Aç karnına kuru üzüm yemenin bir diğer faydası da bağırsak hareketlerinin hızlanmasıdır. Bağırsak hareketlerinin hızlanması, oldukça rahatsız edici ve genel sağlık durumunu bozabilecek olan kabızlık gibi problemlerin önlenmesine yardımcı olur. Aç karnına kuru üzüm yemenin son faydası da demir eksikliğinin önlenmesidir. Demir eksikliği, kişinin halsizlik gibi birçok rahatsız edici semptom yaşamasına ve bazı hastalıklara karşı daha korumasız olmasına yol açar. Bu yüzden aç karnına ölçülü bir şekilde kuru üzüm tüketerek bu durumların meydana gelmesini önleyebilirsiniz.

Aç Karnına Kaç Tane Kuru Üzüm Yenmeli

Aç karına kuru üzüm yeme konusunda tavsiye edilen üzüm sayısı, yetişkin ve sağlıklı bir birey için 21 olarak belirlenmiştir. Bu kuru üzümlerin 10 ya da 15 dakika suda bekletilmesi, daha çok fayda görülmesine yardımcı olabilir.

Kürü Üzüm Demir Oranı Ne Kadar?

Kürü Üzüm Demir Oranı Ne Kadar

Kuru üzümün demir oranı 100 gram için 1,9 mg civarındadır. Bu da kuru üzümün ortalama bir değerde demire sahip olduğunu ve sağlık için çok faydalı olduğunu gösterir.

Kuru Üzüm Reflüye İyi Gelir Mi?

Kuru üzümün reflüye iyi gelmesi pek mümkün değildir. Kuru üzüm, reflü hastalarının mümkün olduğunca az tüketmeleri ya da duruma göre hiç tüketmemeleri gereken yiyeceklerden bir tanesidir. Bu yüzden reflü hastası olan kişilerin kuru üzüm tüketmeleri reflülerinin daha rahatsız edici bir seviyeye gelmesine yol açabilir.

Kuru Üzüm Şekeri Yükseltir Mi?

Kuru üzümün şekeri yükseltmesi, gereğinden fazla tüketim olursa söz konusu olabilir. Gereğinden fazla kuru üzüm tüketmek, kan şekerinin fazla ve aniden yükselmesine yol açabilir. Kan şekerinin aniden fazla yükselmesi, kişide anlık bir tokluk ve ardından çok büyük bir açlık hissine yol açar. Bu yüzden kişi, gereksiz kaloriler alarak kilo kontrolü konusunda problem yaşayabilir. Ancak, ölçülü bir şekilde kuru üzüm tüketmek kan şekerini düzenler ve kilo kontrolünün daha kolay olmasını sağlar.

Kuru Üzüm Tansiyonu Yükseltir Mi?

Kuru Üzüm Tansiyonu Yükseltir Mi

Kuru üzümün tansiyonu yükseltmesi, çeşitli durumlarda mümkündür. Kuru üzüm, tansiyon hastalarının tüketmemesi gereken yiyeceklerden biridir. Buna ek olarak kuru üzümü tansiyon hastası olmayan biri bile gereğinden fazla tüketirse tansiyon yükselmesi gibi problemler ile karşı karşıya kalabilir.

Kuru Üzümlü Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kuru üzümlü kurabiye, farklı tarifler ile yapılabilir. Ancak, en lezzetli kuru üzümlü kurabiye tarifi nişasta ile yapılan bir tariftir. Nişastalı kuru üzümlü kurabiye tarifi için gerekli malzemeler başlıca şunlardır:

  • Yumurta (1 adet)
  • Sıvı yağ (yarım su bardağı)
  • Toz şeker (1 çay bardağı)
  • Un (1 çay bardağı)
  • Vanilya (1 paket)
  • Kabartma tozu (1 paket)
  • Mısır nişastası (2 su bardağı)
  • Kakao (1 yemek kaşığı)
  • Kuru üzüm (yarım kahve fincanı)
  • Fındık (yarım kahve fincanı)

Nişastalı kuru üzüm kurabiyesi yapmak için öncelikle yumurta ve şekeri şekerin eriyeceği kadar iyice çırpmalısınız. Yumurta ve şekeri çırptıktan sonra sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam etmelisiniz. Çırpma işlemi bittikten sonra unu ve nişastayı ekleyerek kıvamı kurabiye hamuru formuna gelene kadar yoğurmalısınız. Yoğurma işlemi bittikten sonra kuru üzümü ve fındığı ekleyerek hamurla iyice birleşmesini sağlamalısınız. Kurabiyeyi fırına atarken yapışmaması ve dağılmaması için önceden 180 derecede ısıtılmış bir fırın ve yağlı kâğıt kullanabilirsiniz. Pişirme süresi 12 dakikayı geçmemelidir.

Ayrıca Bakınız: Boza Neden Yapılır, Faydaları Nelerdir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu