Moda ve Güzellik

Ağda Sonrası Sivilce Nasıl Geçer?

Ağda sonrası sivilcenin geçmesi için gözeneklerin kapatılması gerekir. Bunun için uygulanabilecek bir dizi yöntem vardır. Ağda yaptıktan sonra çıkan sivilce bölgesine soğuk kompres uygulamak sivilcenin geçmesine yarar. Sivilcenin çıkma nedenini tespit etmek tedavi yöntemini belirlemek adına önemli bir yer tutar. Krem gibi ek destekler alarak sivilcenin geçme süresini hızlandırmak mümkündür. Özellikle kadınların mustarip olduğu ağda sonrası sivilce sorununu geçirmek için şu yöntemler kullanılabilir:

  • Ağda sonrası bazı bölgeler kuru kaldığı için sivilce sorunu ortaya çıkar. Kuru cilt bölgesini nemlendirmek sivilcenin geçmesini kolaylaştırır. Aloe vera ve defne yaprağı gibi bitkisel içerikli destekler sivilceye günde en az 3 kere uygulanmalıdır. Ayrı ayrı sürülebilen bu kremler isteğe bağlı olarak karıştırılabilir.
  • Ağda bölgesine buz kompres yapmak en yaygın sivilce geçirme yöntemleri arasındadır. Söz konusu bölge ağdadan sonra çok hassas olacağı için dikkatli bir şekilde uygulamak gerekir. Buzu sert bastırmamak ve uzun süre tutmamak kılcal damarların hasar almasını engeller.
  • Sivilcelere karşı doğal çözümlerden biri de elma sirkesidir. Antiseptik özelliğe sahip elma sirkesi ağdadan sonra hedef bölgeye uygulandığı zaman sivilceleri hızla geçirir.
  • Bazı kişilerde ağdadan sonra kronik olarak sivilce, kıl dönmesi ve deri altı iltihaplanma görülür. Bu tür sağlık sorunları evde uygulanacak yöntemlerle geçmeyeceği için bir doktora görünmek gerekir.

Yüzdeki Ağda Sonrası Sivilce Nasıl Geçer?

Ağdadan sonra yüzdeki sivilceyi geçirmek için cildi ölü derilerden temizleyen hassas bir ürüne ihtiyaç vardır. Bitkisel yağlar ve jeller kullanılabilir. Bunun nedeni ağdadan sonra yüzde çıkan sivilcelerin nedeninin daha çok bölgenin dış etkenlere karşı savunmasız kalmasıdır. Ağda yapıldıktan sonra yüzdeki kıllarla birlikte derinin de bir kısmı alınır. Bölgedeki kıl kökleri, toz ve bakterilerin saldırısına uğrar. Temizlenmeyen makyaj, ölü deriler ve bölge içinde yer alan tozlar yüzde sivilce oluşturur.

Koldaki Ağda Sonrası Sivilce Nasıl Geçer?

Koldaki Ağda Sonrası Sivilce Nasıl Geçer

Ağdadan sonra koldaki sivilceyi geçirmek için hassas içerikli temizleyici ve kremler kullanmak etkili olur. Koldaki derinin yapısı yüzdekinden farklı olduğu için aynı hassasiyete sahip değildir. Bu nedenle ağda yapan herkeste yoğun bir sivilce görülmez. Kol bölgesini temiz tutmak ve bolca nemlendirmek ağda sonrası sivilce görülme oranını hissedilir bir oranda düşürür.

Ağda Sonrası Sivilce Neden Ortaya Çıkar?

Ağdadan sonra sivilce çıkması kıllardan temizlenen derinin mikrop ve bakterilere karşı açık bir duruma gelmesidir. Ağda işlemi bazı kişilerde kılı kökünden kopardığı için söz konusu bölgenin tahriş olmasına neden olur. Tahriş olan bölge enfeksiyon kapmaya müsait bir duruma gelir. Bu nedenle ağda yaparken sterile etmek bu tarz sorunlarla karşılaşmamak adına önem taşır.

Ağda Sonrası Sivilceye Karşı Ne Yapılmalıdır?

Ağdadan sonraki sivilceye karşı yapılacak birkaç basit yöntem bulunur. Pek çok kişinin ayda bir yaptığı ağda işleminden sonra sivilcelere karşı önlem olarak uygulayabileceği bu yöntemler cilt sorunlarının azalmasına yardımcı olur. Tahriş faktörünün önlemek sivilcelerin ortaya çıkma sıklığını azaltır. Ağda sonrası sivilce şikayetine karşı uygulanabilecek basit yöntemler şunlardır:

  • Ağdadan sonra ilgili bölgenin soğuk suyla iyice yıkanması gerekir.
  • Ağda bölgesine yatıştırıcı ve yumuşatıcı krem sürmek tahrişi engeller.
  • Ağda bölgesini yıkarken duş jeli, sabun ve sert lif kullanılmamalıdır.
  • Soğuk duş sonrası bölgeye yumuşatıcı losyon sürülür.
  • Genital bölgeye pudra sürülmemelidir.
  • Shea yağı ve ozon içeren ürünler sivilce oluşumunun önüne geçer.
  • Ağdada sonra vücudu sıkmayan bol kıyafetler tercih edilmelidir.
  • Pamuklu iç çamaşırı giymek bölgesel ağrıyı azaltır.
  • Ağdadan sonra ilgili bölgenin güneş ile temasa geçmemesi gerekir.

Ayrıca Bakınız: Lazer Epilasyon Seans Aralıkları Nasıl Olmalıdır?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu