Sağlık ve Wellness

Akciğerleri Açmak İçin Ne Yapmalı?

Akciğerleri açmak için yapılacaklar listesinin ilk sırasında nefes egzersizleri yer alır. Sağlıklı bir akciğer için nefes yollarını açmak önemlidir. Günlük hayatın içinde yoga ve meditasyon gibi aktivitelere yer vermek sağlıklı akciğerlere sahip olmayı sağlar. Bedene iyi gelen bu çalışmalar stres seviyesini önemli ölçüde azaltır. Bunun yanı sıra akciğere iyi gelen besinleri tüketmek ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmak da işe yarayan yöntemlerdir. Akciğerleri açmak için hedef bölgeye yönelik çalışma yapılmalıdır.

Nefes Egzersizleri Teknikleri Nelerdir?

Nefes Egzersizleri Teknikleri

Nefes egzersizlerinin teknikleri doğru nefes alıp vermeye bağlıdır. Bu nedenle akciğerleri açmak için kullanılabilecek en etkili yöntemdir. Düzenli yapılan egzersizler solunum yolunu geliştirir ve gevşetir. Aynı zamanda akciğer sağlığını önemli ölçüde arttırır. Nefes egzersizleri teknikleri içinde uzun nefes, yavaş nefes, karın nefesi ve ritim nefes alma gibi yöntemler bulunur. Gün boyunca uygulanabilecek bu teknikler sağlık üzerinde etkilidir. Nefes egzersizleri teknikleri şunlardır:

Derin Nefes: Akciğerin tam kapasiteyle dolmasını sağlayan bu teknik akciğerleri açmak için son derece kullanışlıdır. Bu teknikte ilk olarak burundan derin bir nefes alınır. Daha sonra ağızdan yavaşça verilir.

Karın Nefesi: Oturarak ya da uzanarak gerçekleştirilebilen bir tekniktir. Diyafram kullanımıyla birlikte karın bölgesine baskı yaparak şişmesi sağlanır. Bu şekilde daha fazla oksijen alınması amaçlanır. Bu teknik solunum yolu hastalıkları üzerinde iyileştirici bir etkiye sahiptir.

Nefes Tutma: Nefes aldıktan sonra birkaç saniye tutulmasını gerektiren bir tekniktir. Daha sonra tutulan nefes yavaşça verilir. Akciğerleri açan bu yöntem bölgenin kapasitesini arttırır.

Ritmik Nefes: Bir ritim eşliğinde aynı süre boyunca nefes alınıp verilmesini sağlayan bir tekniktir. Teknik birkaç boyunca tekrar ettirilir. Akciğerin yanı sıra zihni rahatlatmaya yardımcı olur.

Uzun Nefes: Alınan nefesin uzun süre kullanılmasını amaçlayan bir tekniktir. Rahatlatan bir etkisi vardır.

Büzük Dudak Tekniği: Burun yerine ağızdan nefes alınan bir tekniktir. Nefes aldıktan sonra dudak büzülür. Daha sonra alınan nefes kontrollü bir şekilde verilir.

Yavaş Nefes: Yavaş bir şekilde nefes almaya odaklanan bir tekniktir. Burundan yavaşça alınan nefes aynı yavaşlıkta verilir.

Akciğerleri Açmak Nefes Egzersiziyle Nasıl Yapılır?

Akciğerleri açacak nefes egzersizleri solunum sisteminin daha iyi kullanılmasıyla yapılır. İlk önce rahat bir pozisyonda oturmak ya da uzanmak gerekir. Burundan nefes alınır. Daha sonra karın şişirilir. Nefes 3 ya da 4 saniye boyunca tutulur. Alınan nefes ağızdan yavaş bir şekilde verilir. Nefes verirken karın içe çekilmelidir. Ayrıca tüm nefesin verildiğinden emin olunmalıdır. Bu işlem en az 10 kere tekrar edilir. Gün aşırı yapılacak bu egzersizler ile akciğerleri açmak mümkündür.

Nefes Egzersizleri Hangi Faydaları Sağlar?

Nefes Egzersizleri Hangi Faydaları

Nefes egzersizlerinin sağladığı faydalar solunum yolunun sağlıklı bir şekilde işlemesidir. Düzenli egzersiz yapan kişilerin akciğeri iyi çalışır. Akciğerin fonksiyonu artacağı için solunum kasları da gelişmiş olur. Akciğerin düzenli olarak çalışması vücut içinde karbondioksit birikmesinin önüne geçer. Bunun yanı sıra sindirim sistemi üzerinde de gözle görülür etkiler yaratır. Mide ve bağırsak problemlerini giderir. Sindirim sistemindeki kasları gevşettiği için kan akışını kolay hale getirir.

Akciğer Açmak İçin Hangi Besinler Tüketilmelidir?

Akciğeri açan besinler elma, muz, yaban mersini, çilek ve ahududu gibi meyvelerdir. Bu meyvelerin C vitamini ve potasyum miktarı yüksek olduğu için akciğere faydalı özellikler sağlar. Bunlar dışında mor lahana, domates, kırmızı biber, pancar, sarımsak, zencefil ve zerdeçal da iyi etkiler sağlar. Akciğeri açmak için gün aşarı yeşil çay ve kahve tüketmek işe yarar.

Ayrıca Bakınız: Dermovate Krem Niçin Kullanılır, Ne İşe Yarar? Özellikleri

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu