Sağlık ve Wellness

Ardıç Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Ardıç tohumunun faydaları birçok kişi tarafından merak edilir. Farklı birçok medeniyette dilek ağacı olarak kabul gören ardıç ağacı, Asya ve Avrupa kıtalarında yetişir. Ardıç tohumları ise hem fiziksel hem de ruhsal birçok hastalığa iyi gelmesi ile bilinir.

Ardıç ağacı, iki ila beş metre arasında değişen bir boya sahiptir. Ardıç ağacının yaprakları uzun, sivri ve ince bir formdadır. Oldukça hoş ve dikkat çeken bir kokuya da sahip olan ardıç ağacının meyveleri ise sağlık üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Genel olarak çay formunda tercih edilen ardıç ağacı tohumları, fiziksel rahatsızlıklara şifa olurken aynı zamanda psikolojik sorunların tedavisinde de olumlu etkilere sahiptir.

Ardıç tohumunun kullanım nedeni, bu şifalı bitkinin kullanım şeklinin de değişmesine neden olur. Siyah, parlak ve kozalak şekilde olan ardıç tohumları kasım ve aralık aylarında toplanarak kurutulur. Kurutulduktan sonra harici olarak ya da demlenip çayı elde edilerek tüketilebilir.

Ruhsal Açıdan Dinginlik Sağlar

Ardıç tohumları daha önce de belirttiğimiz gibi fiziksel sorunların yanı sıra psikolojik sorunların giderilmesinde de son derece etkilidir. Özellikle ardıç tohumlarından elde edilen çay, sinirlerin yatıştırılmasında ve yüksek stres seviyesinin düşürülmesinde etkilidir.

Birçok medeniyete göre ardıç ağacının dallarının yakılması ile ortaya yayılan duman, beyindeki hücrelerin sağlığının korunmasını ve kişilerin sinirlilik hali ile depresyon belirtilerinin önüne geçilmesine yardımcı olur.

Kötü Kolesterole Bire Bir

Ardıç tohumundan elde edilen çay, vücuttaki toksinlerin temizlenmesini sağlar. Aynı zamanda bu çay, kötü kolesterolün düşürülmesini de sağlar. Kötü kolesterolün düşürülmesi ise kalp ve damar sağlığının korunmasına olumlu yönde katkı sağlar.

Damar Tıkanıklığını Önler

Damar tıkanıklığı özellikle ileri yaşlardaki kişilerin yaşadığı sağlık sorunlarının başında yer alır. Bu durum kişilerin hayati risk taşımasına neden olan oldukça ciddi bir sağlık sorunudur. Düzenli olarak ardıç tohumu çayının tüketilmesi, damar tıkanıklıklarının giderilmesinde etkili olur. Bunun yanı sıra damar tıkanıklığı nedeni ile meydana gelebilecek diğer sağlık sorunlarının da önüne geçilmiş olur.

Diyabet Tedavisinde Ardıç Tohumu

Ülkemizde birçok kişi de var olan diyabet yani şeker hastalığı, kişilerin günlük yaşam kalitelerinin düşmesine neden olabilecek boyutlara ulaşabiliyor. Düzeli olarak yürütülen tedaviler ile kontrol altına alınmaya çalışılan şeker hastalığı için ardıç tohumu tercih edilebilir. Elbette bu aşamada tedaviyi yürüten uzman hekimlere danışılması ve hekimlerin onay vermesi halinde bitkisel desteklerin alınması oldukça önemlidir.

Ardıç tohumu şeker hastalarının insülin seviyelerinin dengelenmesini sağlar. Bu sayede kişiler kendilerini daha iyi hissederek vücut sağlığını koruma altına alır.

Sindirim Sistemini Düzenler

Ardıç tohumunun bir diğer özelliği ise sindirim sistemini düzenlemesidir. Bu mucizevi bitki, sindirim sistemini düzenlerken aynı zamanda sindirim sistemi üzerinde meydana gelen sorunların onarılmasını da sağlar. Bu özelliği ile ardıç tohumu çayı kişilerin daha rahat bir şekilde yemek yemesine imkan sağlarken aynı zamanda yemeklerden sonra yaşanan sindirim sistemi sorunlarının da ortadan giderilmesine olanak sunar.

Ardıç Tohumunun Bilinen Diğer Faydaları

Özellikle kötü kolesterolün düşürülmesi, insülin seviyesinin dengelenmesi ve sindirim sisteminde etkili olan ardıç tohumu çayı, farklı sağlık sorunlarında da olumlu etkilere sahiptir. Ardıç tohumunun bilinen diğer faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Romatizmanın etkilerini hafifletir.
  • Kansızlığa iyi gelir.
  • Damar sertleşmesinin önün geçer.
  • Kişilerin kilo vermesine yardımcı olur.
  • Düzenli olarak tüketilen ardıç tohumu çayı kişilerin yorgunluğundan daha kolay kurtulmasını sağlar.
  • Soğuk algınlığına iyi gelen ardıç tohumu çayı, vücut direncinin artmasına katkı sağlar.
  • Düzenli kullanım sağlanması ile stres seviyesinin yükselmesini engeller.

Ayrıca bakınız: Sabahları Aç Karnına Çörek Otu Yağı İçmenin Faydaları Nelerdir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu