Aile ve Ebeveynlik

Bebeği Memeden Nasıl Kesebilirim?

Bebeği memeden kesmek için adım adım ilerlemek gerekir. Bebeğin bir kerede mucizevi bir şekilde memeyi bırakmasının bir yolu yoktur. Bu işlemin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için anne ve bebeğin sağlıklı bir dönemde olması gerekir. Psikolojik olarak hazır olmak önemli bir detaydır. Eğer bebeği memeden kesme girişimi başarısız olursa bir müddet sonra tekrar denenebilir. Bebeğimi memeden nasıl kesebilirim sorusunu soran kişiler aşağıda yer alan adımları takip etmelidir:

  • Bebeği memeden kesmeden önce gelişimi için yeteri kadar anne sütü ile beslendiğinden emin olun.
  • Emzirmeyi yavaş yavaş azaltarak alışkanlığını gidermeyi deneyin.
  • Emzirme zamanı geldiği zaman bebeği bir suluk ya da bardak ile besleyin. Bu şekilde başka beslenme yollarına alışacaktır.
  • Bebek anlayacak kadar büyükse emzirirken bir yandan onunla konuşup yatıştırılabilir.
  • Doktor tavsiyesi ile oluşturulan öğünlerde başkalarının onu beslemesi memeden kesilmesi için etkili olur.
  • Bebeğin rutini değiştiği için huysuzlanmasını anlayışla karşılayın.
  • Emzirmeden kesme döneminde bebeği sıklıkla kucağa alıp tensel temastan geri kalmamasını sağlayın.
  • Stresini azaltmak adına oyunlar oynayın.
  • Uyku zamanlarında yanında olun. Böylece annenin duygusal desteğini alıp rahat hisseder.
  • Hareketinizden geri adım atmayın. Aksi taktirde bebeğin memeden kesilmesi çok zor bir hal alır.
  • Gündüz meme emmesi kesildiyse gece vakti kesmeyi bir miktar erteleyebilirsiniz.
  • Her şeye rağmen memeden kesilmeyen bebek için zorluk çıkarmamak gerekir. Belirli bir süreden sonra aynı işlemler tekrar gerçekleştirilmelidir.

Bebeğimi Memeden Hangi Yaşta Kesmeliyim?

Bebeğimi Memeden Hangi Yaşta Kesmeliyim

Bebeğin memeden kesilme yaşı en az 1 yaşından sonra olmalıdır. Bebeğin sağlıklı gelişimi için ilk 6 ay yalnız anne sütü içmesi gerekir. Sonraki 6 ay ise anne sütü ile ilave gıdaların kombinasyonu ile beslenir. Bundan sonra annenin bebeğini ne zaman sütten keseceği kendi ile ilgili bir durumdur. Bazı sağlık uzmanları bebeğin en az 2 yıl boyunca anne sütü ile beslenmesi gerektiğini savunur. Bunun kendine göre çeşitli zorlukları vardır zira bebek ne kadar büyürse sütten kesilmesi bir o kadar zor olur.

Bebeğimi Memeden Kestikten Sonra Memede Neden Ağrı Olur?

Bebeğin memeden kesilmesiyle memenin ağrıması süt üretiminin devam etmesiyle alakalıdır. Memede biriken süt tüketilmediği için bir süre sonra ağrı oluşturmaya başlar. Bebek sütten kesildikten sonra memeler şişer. Süt kanalları tıkanacağı için ortaya mastit gibi durumlar çıkabilir. Bu durum için bebeği memeden yavaş yavaş uzaklaştırmak bir çözümdür. Bebeğimi memeden kestikten sonra bölge ağrısı çekiyorum diyen kişilerin soğuk kompres ya da masaj yöntemlerini denemesi gerekir.

Bebeğimi Memeden Kestikten Sonra Süt Ne Zaman Biter?

Bebeği memeden kesince sütün bitmesi belirli bir zaman alır. Bir süre daha memede süt üretimi devam eder. Bu doğal bir durumdur. Memede biriken sütün ağrı yapması durumunda soğuk kompres ve masaj ile rahatlatma yöntemleri uygulanabilir. Biriken süt sağılarak memenin rahatlatılması kolaylaştırılır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta sütün memede kalmasına izin vermemektir. Aksi taktirde süt kanalları tıkanacağı için bazı sağlık sorunları doğurur.

Memede Sütün Bitmesi İçin Ne Yapmalıyım?

Memede Sütün Bitmesi İçin Ne Yapmalıyım

Memede sütü bitirmek için yapılacaklar bölgedeki ağrının daha az görülmesine yarar. Eğer memeden kesme işlemi yavaş bir şekilde yapıldıysa süt üretimi kendi kendine azalır. Bu durum anneyi bir hayli rahatlatır. Bunun yanı sıra uygulanacak bazı ek yöntemler vardır. Memede şişkinlik oluşuyorsa süt mutlaka sağılmalıdır. Meme pompası bunun için ideal bir kullanım sağlar. Bol sutyen seçmek memeyi rahatlatıp acıyı azaltır. Bebeğimi memeden kestim diyen kişiler sütü azaltmak için bir doktora gidebilir.

Ayrıca Bakınız: Bebeğe MHRS Randevusu Nasıl Alınır?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu