Aile ve Ebeveynlik

Bebeğin Yüzünü Temizleme Yolları Nelerdir?

Bebeğin yüzünü temizleme için nemlendirilmiş bir tülbent, yumuşak dokudaki bir bez ya da pamuk kullanmak mümkündür. Kaynatıldıktan sonra ılıtılan suya bu üç seçenekten birini daldırarak bebekte yüz temizliğine başlanır. Göz, çene, alın ve yanak bölgeleri kibar ve nazik bir şekilde silinir. Boyun kıvrımı dolaylarında süt ya da mama kalıntısı varsa o bölge de temizlenmelidir. Yüz silindikten sonra temiz bir bezle kurulanmalıdır. Islak mendil “bebeğimin yüzünü neyle temizlemeliyim” sorusunun cevabı olamaz.

Bebeğimin Ellerini Neyle Temizlemeliyim?

Bebeğin ellerini temizlemek için temiz bir bez seçtikten sonra onu sabunlamak gerekir. Bebeğin ellerini bu bez ile sabunladıktan sonra yıkanarak temizliği sağlanmış olur. Kullanılan sabunun bebeklere özel bir içerikte olması sağlığı açısından çok önemlidir. Doğal içeriklerle hazırlanan parfümsüz seçenekler bebek için idealdir. Tırnak kesimi de el temizliğine dahildir. Bebeklere özel olarak üretilen tırnak makası ile düz bir şekilde tırnakları kesmek hem hijyen verir hem bebeğin canını acıtmamayı sağlar.

Bebeğimin Gözlerini Neyle Temizlemeliyim?

Bebeğimin Gözlerini Neyle Temizlemeliyim

Bebeğin gözlerini temizlemek için kaynatıldıktan sonra ılıtılan suya batırılan pamuk kullanılabilir. Bebek gözünde çok miktarda sarıya çalan akıntı, sulanma ve çapaklanma gibi durumlar görülür. Bunları temizlemeye çalışırken pamuğu bastırmamak cildin tahriş olmaması adına önemli bir konudur. Temizlik göz pınarının iç kısmından başlar. Daha sonra dış kısma doğru bitirilir. Mikrobun göz çevresinde yayılmaması için pamuğun sık bir şekilde değiştirilir. Özellikle iç kısma dönerken buna dikkat edilmelidir.

Bebeğimin Kulaklarını Neyle Temizlemeliyim?

Bebeğin kulaklarını temizlemek yumuşak bir bez ya da bebekler için üretilen kulak çubuğu kullanılabilir. Yetişkinler için üretilen kulak çubukları bebeğe zarar verebileceği kullanılmaması çok önemlidir. Bu durum kirin içeri doğru itilmesi ile sonuçlanır. Hassas kulaklara sahip oldukları için bebeklerde iç kısım temizliği yapılmamalıdır. Banyo yaparken kulağa su kaçmaması için özel duş başlıklarından yardım almak işe yarar. “Bebeğimin yüzünü nasıl temizlerim” diye soranlar kulak temizliğine de önem vermelidir.

Bebeğimin Ağzını Neyle Temizlemeliyim?

Bebeğin ağzını temizlemek kaynatılıp ılıtılan suya bir tülbent daldırmak gerekir. Tülbenti parmağa sarıp bebeğin ağız temizliği kolay bir şekilde sağlanır. Özellikle yeni doğan bebekler yalnız anne sütü ile beslendiği için dil üstünde beyaz bir tabakanın oluşması normaldir. Çene aşağı doğru çekildikten sonra tülbent ile dil, yanak, damak ve diş etleri nazik bir şekilde temizlenir. Eğer pamukçuk oluşursa yine içme suyunu kaynatıp ılıttıktan sonra az karbonat ekleyerek bir tülbent yardımı ile temizlik yapılabilir.

Bebeğimin Genital Bölgesini Neyle Temizlemeliyim?

Bebeğimin Genital Bölgesini Neyle Temizlemeliyim

Bebeğin genital bölgesini temizlemek cinsiyete bağlı olarak farklılık gösteren bir durumdur. Oğlan bebek için sünnet derisini geriye doğru çekmeden tüm kıvrımların temizlenmesi gerekir. Kız bebek için ise içten dışa ve önden arkaya bir temizlik rotası izlenebilir. Bu şekilde bebeğin hassas bölgelerine işlem yaparken dışkı bulaşması engellenir. Bebeğin altını sık sık değiştirmek genital bölgenin temiz kalması için çok önemlidir. Altını değiştirirken kir oranına göre ıslak pamuk ya da ılık su ile bölge silinebilir.

Bebeğimin Cildini Neyle Temizlemeliyim?

Bebeğin cildini temizlemek için ıslak bir pamuk ya da nemli bir bez etkili sonuç verir. Koltuk altı, dirsek iç kısmı, diz arka kapağı, göbek ve ayak kısımları narin dokunuşlarla silinmelidir. Ayak silme işleminde parmak aralarından tek tek geçmek bölgedeki hijyeni sağlamaya yardımcı olur. Günlük cilt temizliği pişik ya da tahriş oluşumunun önüne geçer. Temizlik yaparken “bebeğimin yüzünü hangi maddeyle temizlerim” sorusundaki gibi doğal içeriğe sahip ürünler kullanılmalıdır.

Ayrıca Bakınız: Ultrasonda Bebeğin Cinsiyetini Göstermesi İçin Ne Yapmalı?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu