Çevre

Begonvili Kışın Korumak İçin Neler Yapılmalıdır?

Begonvili kışın korumak için bazı tedbirler alınabilir. Begonvil, çok soğuk havalara karşı dayanıksızdır. Sıcaklığın -1 derecenin altına düştüğü bölgelerde begonvili kışın korumak gerekir.

Begonvil, yaygın olarak Akdeniz Bölgesi’nde yetişir. İç ve dış mekânlarda yetişmeye uygun bir bitkidir. Çiçekleri açtığında oldukça dikkat çekici bir yapıya sahiptir. Ilıman iklimlerde yetiştirilmeye uygun olan begonviller, karasal iklime sahip alanlarda yalnızca iç mekânlarda yetiştirilebilir. Begonviller; pembe, sarı, beyaz ve mor gibi farklı renklerde olabilir.

Evde Begonvil Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Evde begonvil bakımı yapmak için sulama detayına dikkat edilmelidir. Yaz aylarında haftada iki kez sulama yeterlidir. Kış aylarında haftada bir sulanmalıdır. Begonvil yaprakları güneşe maruz kalmamalıdır. Ancak çiçeğin aydınlık bir alanda tutulmasında fayda vardır.

Begonvil Kışın Nasıl Bakılır?

Begonvil Kışın Nasıl Bakılır

Begonvile kışın bakmak için haftada bir olacak şekilde sulama yapılmalıdır. Sulama esnasında toprak, kuru olmalıdır. Begonviller, sıcak havaları sever. Bu nedenle soğuklardan korunmaları gerekir. Soğukta kalan çiçekler hemen solar. Evde yetiştirilen begonvillerin bulunduğu odada sıcaklığın düşük olmaması önemlidir.

Begonvilin kış bakımı sırasında toprağına da dikkat edilmelidir. Bu bitki genellikle nemli topraklarda yetişir. Besin bakımından zengin olan topraklar kullanılmalıdır. Begonvil için kış aylarında azot içeren topraklar tercih edilmelidir. Çiçeklenme zamanı geldiğinde ise fosfor ve potasyum yoğunluğu fazla olan topraklara ihtiyaç duyulur.

Begonvil Çiçeğinin En Fazla Ne Kadar Soğuğa Dayanır?

Begonvil çiçeğinin dayanabileceği en düşük sıcaklık -1 derece olarak ifade edilebilir. Daha düşük sıcaklıklarda ciddi bir zarar oluşabilir. Bahçenizde buluşan begonvilleri, kış aylarında eve alabilirsiniz. Bahar geldiğinde ise tekrar balkona ya da bahçeye alınması mümkündür. Begonvili kışın korumak için ortalama sıcaklık seviyesi korunmalıdır.

Begonvil Kışın Yapraklarını Döker mi?

Begonvilin kışın yapraklarını dökmesi mümkündür. Soğuk havalarda begonviller yapraklarını dökmeye başlar. Ev koşullarında uygun koşullar sağlanırsa yaprak dökümü meydana gelmez.

Begonvil Kış Şartları İle Baş Edebilir mi?

Begonvilin kış şartları ile baş etmesi mümkündür. Kış aylarında evlerin sıcak olması halinde olumsuz bir etki meydana gelmez. Dışarıda bulunan begonvillerin iyi budanması, soğuklara karşı korunması için faydalıdır. Begonvillerin çiçeklerini ve yapraklarını dökmesinin nedeni bahar aylarına hazırlıklı olmaktır. Dökülen yapraklar ve çiçekler, bahar aylarında tekrar çıkar.

Begonvil Kışın Çiçek Açar mı?

Begonvilin kışın çiçek açması uygun şartların sağlanması halinde mümkündür. Kış aylarında begonviller, evin içinde tutulabilir. Aynı zamanda kapalı cam balkonlarda da yetiştirilebilir. Soğuk alanda begonviller kısa sürede solar.

Begonvil Kışın Ölür mü?

Begonvil Kışın Ölür mü

Begonvilin kışın ölmesi söz konusu olabilir. Eğer hava sıcaklığı aşırı düşükse ve don olayları meydana geliyorsa begonvillerde hasar ortaya çıkar. Begonviller, uygun sıcaklık koşulları sağlanan alanlarda kışın da canlılığını korumaya devam eder.

Begonvillerin her zaman sağlıklı kalması için bakımları düzenli yapılmalıdır. İlkbahar ve sonbahar döneminde begonviller ekilebilir. Begonvillerin istenildiği gibi büyümesi için her zaman güneş ışığına ulaşması sağlanmalıdır. Ayrıca doğru gübreleme yapıldığı takdirde çiçekler daha canlı çıkar.

Begonvillerin rahatça büyümesi için düzenli budama yapılması gerekir. Begonvilin yapısına uygun gübre kullanılması, önemli detaylardan biridir. Begonvil yetiştirenler, bu bitki için her zaman gerekli koşulları sağlamalıdır.

Soğuğa Dayanıklı Begonvil Var mıdır?

Soğuğa dayanıklı begonviller vardır. Özellikle Büyükada begonvili olarak bilinen tür, soğuk havalara karşı dayanıklı bir yapıya sahiptir. Soğuğa dayanıklı olmayan türlerden biri sarmaşık begonvildir. Aynı zamanda begonvil çiçeği olarak adlandırılan bir tür de vardır. Begonvilin kışın korunması sayesinde her zaman rengârenk bir görüntü oluşturulabilir.

Ayrıca Bakınız: Safran Yetiştirmek İçin Gerekenler Nelerdir? Özellikleri, Bakımı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu