Rehberler ve İpuçları

Boşanma Sürecinde Evde Kim Kalır?

Boşanma sürecinde evde kimin kalacağı hukuki açıdan evin tapusunda kimin adının yazılı olduğuna bağlıdır. Evin tapusunun sahibi olan kişi, boşanma sürecinde evde kalma hakkına sahiptir. Ancak, diğer kişi kalacak bir yere sahip değilse bu konu hakkında hukuki hakkını arayarak evde kalmayı talep edebilir.

Boşanma Süreci Ne Kadar Sürer?

Boşanma sürecinin ne kadar süreceği, davanın içeriği ve tarafların ikisinin de boşanmayı isteyip istemediği gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. İki tarafın da boşanmayı istediği ve dava içeriğinde tarafların anlaşamadığı nafaka ve velayet gibi durumların söz konusu olmadığı boşanma davaları 1 ay gibi kısa bir süreçte sonuçlanabilir. Ancak, tarafların boşanma ve velayet gibi çeşitli konularda anlaşamadıkları boşanma davaları ortalama olarak 1 ila 3 yıl ve nadiren 5 yıl sürebilir.

Boşanma Sürecinde Araba Kimde Kalır?

Boşanma Sürecinde Araba

Boşanma sürecinde arabanın kimde kalacağı, arabanın kimin üzerine kayıtlı olduğuna göre belirlenir. Araba kimin üzerine kayıtlıysa boşanma sürecinde araba, o kişiye aittir. Ancak, mal paylaşımı sonucunda araba diğer tarafa verilebilir.

Boşanma Süreci Çocuğa Nasıl Anlatılır?

Boşanma sürecinin çocuğa nasıl anlatılması gerektiği, boşanmak üzere olan ve çocuk sahibi olan çiftler için çok önemli bir konudur. Bu süreçte çocuğa olanları doğru bir şekilde aktarmak ve psikolojisine zarar vermemek, çocuğun ileride yaşayacağı romantik ve arkadaşlık ilişkileri için bile çok önemlidir. Boşanma sürecinde çocuğunuza süreci nasıl anlatmanız gerektiğine dair öneriler başlıca şunlardır:

  • Pedagog Yardımı Alını: Boşanma sürecinde çocuğunuzu bir pedagog ile görüştürmek, oldukça iyi bir fikirdir. Pedagog, çocuk için oldukça hassas bir dönem olabilecek boşanma sürecine dair çocuğa destek olur ve sizin de çocuğa bu durumu nasıl açıklamanız gerektiğine dair açıklamalarda bulunur.
  • Çocuğun Yanında Tartışmadan Anlatmak: Çocuğun yanında tartışmalar yaşamak, birçok kişinin çocuğa boşanma sürecini anlatırken bile yaşadıkları olumsuz bir durumdur. Çocuğunuza boşanma sürecine girdiğinizi sakin ve anlayabileceği bir şekilde anlatmalısınız, çocuğunuzun önünde kavga ederek ya da karşı tarafı suçlayarak boşanma sürecinin başladığını uygulamalı olarak göstermemelisiniz.

Boşanma Süreci En Kolay Nasıl Atlatılır?

Boşanma Süreci

Boşanma sürecini kolay atlatmak için başlıca öneriler şunlardır:

  • Süreci Kabullenin: Boşanma gibi romantik ve uzun süreli ciddi bir ilişkinin bitişini kabullenememek, bu tür acı süreçlerin oldukça uzamasına ve kolayca atlatılamamasına neden olur. Öncelikle, artık ilişkinizin biteceğini ve çocuğunuz ya da ortak çevreniz gibi çeşitli durumlarınız yoksa artık partnerinizin hayatınızın hiçbir yerinde bulunmayacağını kabul etmelisiniz.
  • Kendinize Odaklanın: Kendine odaklanmak, ayrılık süreçleri için verilen tavsiyelerin başında gelir. Bu tavsiye zaman zaman klişe gibi gelse de en iyi tavsiyelerden bir tanesidir. Örnek olarak evliliğiniz boyunca yapmak istediğiniz bir tatile çıkmak ya da bir hobi edinmek gibi kendinize iyi gelecek aktiviteleri yaparak kendinize odaklanabilirsiniz.
  • Yalnız Kalmamaya Özen Gösterin: Boşanma sürecinde yaşanan acı, yalnız kaldığınız zamanlarda çok daha etkili bir şekilde ortaya çıkar. Bu yüzden, boşanma sürecinde arkadaşlarınızla daha çok vakit geçirerek yalnız kalmamaya özen göstererek süreci daha kolay bir şekilde atlatabilirsiniz.

Boşanma Süreci Psikoloji Bozulmadan Nasıl Atlatılır?

Boşanma sürecini psikolojiniz bozulmadan atlatmanız için yukarıda belirtilmiş olan boşanma sürecini kolay atlatmak için verilen önerilere uyabilirsiniz. Buna ek olarak boşanma süreci boyunca ve duruma göre belki de sonrasında bile psikoloğa giderek psikolojik destek almanız, psikolojinizi korumanız açısından çok önemlidir. Psikolojik destek alarak süreci daha hızlı ve daha az hasarsız bir şekilde atlatabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız: Banka Dosya Masrafı İade Nasıl Alınır?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu