Çevre

Çiçekleri Coşturmak İçin Ne Yapmalı?

Çiçekleri coşturmak için yapılacaklar listesinin ilk sırasında yumurta bulunur. Yumurtanın çiçekleri coşturmak için kullanılabileceği birkaç yöntemi bulunur. Haşlanmış yumurtanın suyu sardunyalar için eşi benzeri bulunmaz bir nimettir. Haşlanan yumurtanın suyu ile sulanan sardunyanın çiçeği sağlıklı ve canlı bir görüntü kazanır. Aynı zamanda daha çok sayıda çiçek açar. Çiçekleri coşturmak için kullanılan haşlanmış yumurta suyu yalnız sardunyada değil, menekşe ve daha pek çok çiçekte de etkilidir.

Yumurtanın çiçeklerdeki tek yararı haşlanmış suyu değildir. Yumurtanın kabuk kısmı da çiçekler için çok önemli bir maddedir. Kırılan yumurtaların kabuklarını çöpe atmak yerine kenarda bekletmek ve daha sonra kırarak saksıdaki toprakla birleştirmek çiçeklere yarar sağlar. Bitkileri besleyen yumurta kabuğu aynı zamanda haşerelerin çiçeğe ulaşmasını engeller. En iyi sonucu almak için yumurta kabuğunu ve haşlanmış yumurta suyunu birlikte kullanmak gerekir.

Haşlanmış Sebze Suyu Çiçeklerde Nasıl Kullanılır?

Haşlanmış Sebze Suyu Çiçeklerde Nasıl Kullanılır

Çiçeklerde haşlanan sebzenin suyu tıpkı insanlarda olduğu gibi yararlı etkiler sağlar. Haşlanan sebzelerin suyunu dökmek yerine bir kenarda bekletmek gerekir. Bitkileri o su ile sulamadan önce oda sıcaklığına gelmesine özen gösterilmelidir. Oda sıcaklığına gelen haşlanmış sebze suyu ile sulanan bitkiler ihtiyaç duydukları vitamin, bileşen ve minerallere kavuşur. Bu sayede çiçek canlanır.

Çiçekleri Coşturmak İçin Yosun Kullanılır Mı?

Çiçekleri coşturmakta yosun kullanımı sahip olduğu mineraller nedeniyle son derece değerlidir. Çiçek kökünü kuvvetli hale getirmesinin yanı sıra canlılık kazandırır. Denizden toplanan yosunları ilk olarak tuzdan arındırmak gerekir. Bunun için yosunlar bol su ile yıkanmalıdır. Yıkanan yosunlar bol su dolu bir kaba koyulup bir süre orada bekletilir. Daha sonra yosunların suyu çıkartılıp bitkinin saksısına dökülür. Yosunlar çiçekleri coşturmak için en etkili doğal yöntemlerdendir.

Sebze ve Meyve Çiçeklerde Nasıl Kullanılır?

Çiçeklerde sebze ve meyve kullanımı kabuklarını kullanarak gerçekleştirilir. Sebze ve meyve kabuğu bol miktarda vitamine sahiptir. Bu sayede bitkinin çiçeğini iyi derecede besler. Kabukları tazeyken bir kaba alıp üzerine bir miktar su ekleyin. Bir gün ya da 12 saat boyunca o kapta bekletin. Süre bittikten sonra kabukları çıkarıp su ile bitkiyi sulayın. Bitkinin çiçeği kısa bir süre içinde canlı ve sağlıklı bir görüntü elde edecek.

Kuru Maya Çiçeği Coşturmakta Nasıl Kullanılır?

Kuru mayanın çiçeği coşturması su ile karıştırılması ile elde edilen karışımla sulandığında gerçekleşir. 3 litre suya bir yemek kaşığı maya ekledikten sonra iyi bir şekilde karıştırılır. Elde edilen suyla her gün düzenli olarak bitki sulanır. Kuru maya kullanırken dikkat edilmesi gereken konu suyun çiçeğin yaprağına değmemesi gerektiğidir. Aksi taktirde çiçek zarar görür. Kuru maya karışımlı suyu doğrudan toprağa dökmek çiçek için yeterli etkiyi sağlar.

Hangi Karışım Çiçekleri Coşturmak İçin Kullanılır?

Hangi Karışım Çiçekleri Coşturmak İçin Kullanılır

Çiçekleri coşturacak karışım fasulye, balık ve muz kabuğundan meydana gelir. Bu karışımın içinde yer alan vitamin ve mineraller çiçeğin canlılık kazanmasını sağlar. Yaklaşık 30 kadar fasulye, bir muz kabuğu ve küçük bir balık tencereye alınarak karışım hazırlığı başlatılır. Karışımın üstünü geçecek kadar su eklenip haşlamaya bırakılır. Fasulyeler yumuşadıktan sonra tencere ocaktan alınır. Oda sıcaklığına gelmesi için bir süre bekletilir. Püre haline getirilen karışım bitkinin toprağına ilave edilir.

Hangi İlaç Çiçekleri Coşturmak İçin Kullanılır?

Çiçekleri coşturacak ilaç aspirindir. Çiçeğin sağlığı ve canlılığı açısından yararlı olan aspirin aynı zamanda gelişimini de destekler. Bitkide uygulamak için 4 adet aspirin toz haline getirilip 15 litre suyla karıştırılır. Çiçekleri coşturmak için her üç haftada bir düzenli olarak sulanır.

Ayrıca Bakınız: Biberiye Yetiştirmek İçin Gerekenler Nelerdir? Özellikleri, Bakımı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu