Moda ve Güzellik

Cildin Gergin Olması İçin Ne Yapmalı?

Gergin cilt için yapılacaklar listesinin ilk sırasında cildi nemlendirecek ürünleri kullanmak vardır. Krem kullanırken doğal içerikli etkin nem sağlayan markalardan yana tercih yapmak cilde iyi gelir. Ürünün parfüm ve paraben içermemesine dikkat edilmelidir. Nemlendirici özelliğe sahip ürünler çok sayıda içeriğe sahip olabilir. En çok tercih edilen nemlendirici ürünler arasında yenileyici ve onarıcı özelliği bulunan türler bulunur. Cildin gergin olması bu ürünlerdeki kolajen, amino asitler ve keratinle sağlanır.

Cildin gergin bir yapıya sahip olması için kullanılan bakım ürünlerinde oksidasyona karşı koruma olması önemli bir noktadır. Antioksidan içerikli nemlendiriciler cilde bu açıdan fayda sağlar. Ürünlerin vitamin içermesi cildi beslemesi açısından kritiktir. Hassas cildi olanların gerginleşmek için yıpranmayı önleyen ürünlere yönelmesi gerekir. Piyasada pek çok sayıda değişik içerikli nemlendirici ürün olduğu için seçmek zor olabilir. Bu nedenle iyi bir fikir almak adına uzman bir dermatologla görüşülmelidir.

Cildin Gergin Olması Hangi Bakımla Mümkündür?

Cildin Gergin Olması Hangi Bakımla Mümkündür

Gergin cilt için bakım bir rutin haline dönüştürülmelidir. Günlük yaşam içinde pek çok dış etkene maruz kalan cilt kendini salar. Aynı zamanda sağlıksız beslenme ve stres gibi etkenler cildin olduğundan daha hızlı bir şekilde sarkmasıyla sonuçlanır. Cilt üzerindeki olumsuzlukları gidermek adına günlük bakım büyük bir önem taşır. Günlük cilt bakımında dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır:

  • Her gece uyumadan cilt tipine uygun bir kremle bakım yapmak gergin bir cilde sahip olmayı kolay hale getirir. Kremin nem oranı cildi besleyecek düzeyde olmalıdır.
  • Güneşin cilt üzerinde pek çok olumsuz etkisi bulunur. Yaz aylarında bir rutin halinde kullanılan güneş kreminin kışın da sürülmesi gerekir. Her ne kadar yanıcı olmasa da kış güneşi cilde zarar verir.
  • Cilde gergin bir yapı kazandırmak adına egzersiz yapmak en etkili yöntemler arasında bulunur. Egzersizle kaslara şekil vererek cildin yapısı kolayca yönetilebilir. Egzersiz sonrası bol su tüketmek cildin kurumasını ve sarkmasını önler.
  • Sağlıklı ve gergin bir cilt için tüketilen besinlerin de büyük önemi vardır. Cilde vitamin ve mineral sağlayan besinler tüketmek genç ve canlı bir görüntüye kavuşmayı kolaylaştırır.

Cildin Gergin Olması Hangi Yüz Egzersiziyle Gerçekleşir?

Cildi gerecek yüz egzersizleri bölgedeki derinin sarkmasını önlemek için gerekir. Bedende yer alan cilt egzersizlerle kontrol altına alınabilir. Yüzdeki cildin gergin olması için yüze özel hareketlerin düzenli aralıklarla tekrarlanması etkili sonuç verir. Kan akışını arttıran bu egzersizler kolajen üretilmesine katkıda bulunur. Bu sayede cilt parlar. Cildin gergin olması için uygulanabilecek yüz egzersizleri şunlardır:

  • Yanakları balon şeklini alacak şekilde şişirin. Ağzı kapalı tutarak havayı bir yanaktan diğer yanağa ilerletin.
  • Dudakları öpücük pozisyonuna alın. Bu sırada kaşları yukarı kaldırın.
  • Yüzü hareketsiz tutup gözleri sağa ve sola doğru oynatın.
  • Dudakları balık ağzı şekline getirip gülün.
  • Boyun geriye alınıp birkaç saniye bekletilir. Daha sonra ileri alınıp birkaç saniye daha bekletilir.

Cilt Nasıl Yıkanmalıdır?

Cilt Nasıl Yıkanmalıdır

Cildi yıkamak için ılık su kullanmak gerekir. Sıcak suyun cilde iyi gelmediği bilinir. Soğuk suya hassasiyeti olmayan kişilerin soğuk su ile cildi yıkaması cildi gergin yapmaya yarar. Cildi yıkamak için kullanılan sabunun pH oranı 5.5 olmalıdır.

Gergin Cilt İçin Hangi Besinler Tüketilmelidir?

Cildi geren besinleri tüketmek gençleşmek ve nem oranını arttırmak adına önemlidir. C vitaminine sahip meyve ve sebzeleri sıklıkla tüketmek cilde sağlık verir. Aynı zamanda kolajen sentezinin artmasını sağlar. Cildin gergin olması için portakal, mandalina, greyfurt, kivi, brokoli, maydanoz ve kuşburnu gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesi önemlidir.

Ayrıca Bakınız: Alkol Sonrası Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu