Rehberler ve İpuçları

CİMER Başvurusu Nasıl İptal Edilir?

CİMER başvurusu, CİMER resmî web sitesi ya da e-Devlet gibi kanallar üzerinden yapılsa da bu başvuruların iptali, internet üzerinden yapılamamaktadır. CİMER tarafına herhangi bir konu ile ilgili başvuruda bulunmuşsanız ve bunu iptal etmek istiyorsanız 150 numaralı CİMER çağrı merkezini aramanız gerekmektedir. CİMER çağrı merkezi sayesinde iptal işlemlerinizi kolay ve güvenli bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz.

CİMER Şikâyet Nasıl Yapılır?

Bazı konularda CİMER tarafına şikâyet talebinde bulunmak, hayati önem taşıyabilir. CİMER tarafına şikâyet talebinde bulunmak için 150 numaralı CİMER çağrı merkezini arayabilir ya da https://www.turkiye.gov.tr/cimer-basvuru-sorgulama linki üzerinden e-Devlet girişi yaparak şikâyet işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Buna ek olarak CİMER tarafına mail ile ulaşarak da şikâyet işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. CİMER mail adresi cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr olarak belirlenmiştir. Ancak, CİMER mail adresine her gün milyonlarca mail geldiği için bu şikâyet yönteminde yanıt alma süreniz oldukça uzun olabilir.

CİMER Teşekkür Nasıl Yapılır?

CİMER teşekkür, vatandaşların CİMER tarafına ilettikleri taleplerinde hızlı ve kolay bir şekilde sonuç almaları sonucunda işlemleri ile ilgilenen görevliler hakkında belirtmek istedikleri memnuniyettir. Siz de memnuniyetinizi belirtmek isterseniz işleminizi halleden görevli ile konuşurken kendisine memnuniyetinizi belirtmek istediğinizi talep ederek ya da Alo 150 CİMER çağrı merkezini arayarak memnuniyetinizi ifade edebilirsiniz. Memnuniyetinizi ifade etmeniz, CİMER ile çalışan çağrı merkezi çalışanları gibi kişiler için oldukça önemlidir.

CİMER Başvurusu Sorgulama Nasıl Yapılır?

CİMER Başvurusu Sorgulama

CİMER başvurusu sorgulama işlemi, birden fazla yöntem ile gerçekleştirilebilir. İlk yöntem, Alo 150 CİMER çağrı merkezini arayıp çağrı merkezi çalışanı ile sorgulamaya ilişkin bilgilerinizi paylaşarak işleminizi tamamlamaktır. Diğer ve daha kolay olan yöntem ise https://www.turkiye.gov.tr/cimer-basvuru-sorgulama sayfasını kullanarak CİMER üzerinden yaptığınız şikâyet ya da taleplerin durumunu öğrenmektir. Bu sayfada yaptığınız işlemleri görmek ve sorgulamak için e-Devlet şifreniz ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız ile e-Devlet kapısına giriş yapmanız gerekmektedir.

CİMER Giriş Yapamama Sorunu Neden Olur?

CİMER giriş yapamama sorunu, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. İlk neden, internet bağlantısında yaşanan hatalardır. Özellikle de CİMER resmî web sitesine erişimin fazla olduğu yoğun dönemlerde CİMER resmî web sitesine giriş yapmakta zorlanabilirsiniz. Böyle dönemlerde giriş işleminiz uzun süreceği için zaman aşımına uğrayarak siteden atılmanıza neden olabilir. Buna ek olarak CİMER resmî web sitesine giriş yapamama nedeniniz e-Devlet şifrenizi ya da Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı yanlış yazmanızdan kaynaklanabilir. Şifrenizi ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı yazdıktan sonra birkaç defa kontrol ederek emin olmanız gerekir.

CİMER Şikâyete Ne Kadar Sürede Yanıt Gelir?

CİMER şikâyet talebinize ne kadar süre içerisinde yanıt alacağınız, söz konusu olan şikâyete göre değişiklik gösterebilir. Bilgi edinme hakkı ya da belge talepleri kapsamında olan işlemlere maksimum 15 gün içerisinde yanıt verilmektedir. Diğer şikâyet ve talep işlemlerine ise 30 gün içerisinde yanıt verilir. Ancak, bu süreçler ortalama olarak verildiği için yoğunluğa göre daha erken ya da geç yanıt alabileceğinizi de unutmamalısınız.

CİMER Şikayetine Karşı Dava Açmak Mümkün Mü?

CİMER şikayetine karşı dava açılması mümkündür. Özellikle de söz konusu olan şikâyetin doğru şekilde beyan edilmediği durumlar gibi durumlarda şikâyete karşı dava oldukça kolay bir biçimde açılabilir. Bu sayede şikâyete konu olan kişi ya da kuruluşun da hakkını savunmasına olanak tanınır.

Ayrıca Bakınız: Ceza Muhakemesi Şartları Nelerdir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu