Sağlık ve Wellness

Deniz Suyu Kulağa Kaçınca Ne Yapmalı?

Deniz suyu kulağa kaçınca yapılması gerekenler ile ilgili dikkatli olmak çok önemlidir çünkü bu sayede kulak enfeksiyonu gibi problemlerin meydana gelmesi önlenebilir. Kulağa deniz suyu kaçması durumunda şu tavsiyeleri dikkate alabilirsiniz:

  1. Kafanızı Deniz Suyu Kaçan Kulağın Tarafına Eğerek Zıplayın

Zıplamak, deniz ve havuz suyu gibi enfeksiyon kapma ihtimalinin yüksek olduğu suların kulağa kaçması durumunda yapılacak en mantıklı hareketlerden bir tanesidir. Birçok kişi bu yöntem ile anında kulağına kaçan deniz suyunu çıkartabilir. Bazen bir kez zıplamak işe yaramayabilir ve üst üste birkaç defa zıplamanız gerekebilir.

  • Kafanızı Deniz Suyu Kaçan Kulağın Tarafına Eğerek Kulak Memenizi Çekip Bırakın

Kafanızı deniz suyu kulağa kaçuncakulağın tarafına eğerek kulak memenizi çekip bırakmak, kısa bir süre içerisinde kulak içine giren suyun çıkmasını sağlayabilir. Bu işlemi birkaç kere üst üste tekrar ederek olumlu sonuç alma ihtimalinizi yükseltebilirsiniz.

  • Su Kaçan Kulağınızın Üstüne Yatın

Bazen birçok yöntemi deneseniz de sonuç alamayabilirsiniz. Bu durumda o gece uyurken su kaçan kulağınızın üstüne yatmak, yer çekiminin etkisini kullanarak sonuç almanıza yardımcı olacaktır.

  • Isı Kullanın

Deniz suyunu kulağınızdan çıkarmayı başaramazsanız ısı yardımı ile suyu kurutmayı deneyebilirsiniz. Bunun için kulağınıza ısınmış bir havlu tutabilir ya da fön makinesini kulağınıza tutabilirsiniz. Ancak, kulağınızın yanmaması ve sesten etkilenmemesi için fön makinesini iyi ayarlamalısınız. Aksi taktirde kulağa su kaçmasından daha büyük problemler yaşayabilirsiniz.

  • Sakız Çiğneyin

Sakız çiğneyerek kaslarınızın kasılma özelliğini kullanıp deniz suyunu kulağınızdan çıkartabilirsiniz. Ancak, uzun bir süre sakız çiğnediyseniz ve kulağınızdan su hala çıkmadıysa bu durumda sakız çiğnemeye devam etmemelisiniz.

  • Kulağınıza Bir Şey Sokmayın

Kulağa kulak çöpü ya da peçete gibi bir şeyler sokmak, kulaktaki suyun kurutulmasına yol açmaz. Aksine kulağınızı zedeleyebilir ve suyu daha derine itebilirsiniz.

  • Aceleci Davranmayın

Birçok kişi kulağına deniz suyu gibi bir şeyler kaçtığı zaman basınç hissinden dolayı stres olur ve bu stres yüzünden kulağını rahatlatmak için acele eder. Ancak, kulağa giren deniz suyu bazen 1 ya da 2 gün içerisinde kendiliğinden kuruyabilir ya da dışa akabilir. Bu yüzden aceleci davranmamak önemlidir.

  • Kulağınızda Aşırı Ağrı ya da İşitme Kaybı Varsa Doktora Gidin

Deniz suyu kulağa kaçınca bu durum genellikle kendiliğinden geçer ve büyük problemlere yol açmaz. Ancak, bazı durumlarda suyun içeriğinden ya da kişinin kulağının hassas olmasından dolayı bu küçük sorun bile büyük sağlık problemlerine yol açabilir. Buna anlamanın en doğru yolu aşırı ağrı ya da aşırı işitme kaybı olup olmadığını kontrol etmektir. Aşırı ağrı ya da işitme kaybı varsa vakit kaybetmeden doktora gitmek, kalıcı işitme kaybı gibi ciddi problemler yaşamanıza engel olacaktır.

Kulağa Deniz Suyu Kaçması Zararlı Mı?

Kulağa deniz suyu kaçmasının zararları, kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Kulağa deniz suyu kaçması kulakta basınç ve ağrı hissinin meydana gelmesine ve geçici işitme kayıplarının yaşanmasına yol açabilir. Bu yüzden uzmanlar, denizde ya da havuzda yüzerken kaliteli kulak tıkaçlarının kullanılmasını tavsiye ederler.

Zarı Delik Kulağa Deniz Suyu Kaçması Zararlı Mı?

Zarı delik kulağa deniz suyu kaçması çok büyük zararlara yol açabilir. Zar delik ise kulağa kaçan su orta kulağa ulaşacak ve burada iyileşmesi zor ve yıkıcı etkilere sahip olan bir enfeksiyona yol açacaktır. Bu yüzden kulak zarı delik olan kişilerin kulağa deniz suyu kaçması durumu için çok sıkı önlemler alması gerekir.

Ayrıca bakınız: Oksibor Kulak Damlası Nasıl Kullanılır?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu