Mutfak ve Yemek Tarifleri

Evde Alkali Su Nasıl Yapılır?

Evde alkali su yapımı çeşitli malzemelerle gerçekleştirilir. Bunlar arasında önce çıkan seçenek İngiliz karbonatıdır. Evde alkali su yapmak için 0,25 litre filtrelenmiş su ve 1/8 yemek kaşığı İngiliz karbonatı olması yeterlidir. Bu iki madde iyice karıştırıldıktan sonra tüketime hazır hale gelir. Alkali su üretmek için limon ya da sirke de kullanılabilir. Orta boylu bir bardağa limon ya da bir yemek kaşığı sirke ekleyip üzerine filtrelenmiş su eklemek ile elde edilebilir. Eczanelerde alkali su damlası da bunun için satılır.

Alkali Su Ne Anlama Gelir?

Alkali Su Ne Anlama Gelir

Alkali suyun anlamı pH değeri yükseltilmiş su demektir. Sıvının asit ya da baz olduğunu belirten pH değeri belirli seviyelerde farklı anlamlar kazanır. Nötr özelliğe sahip olan pH değeri 7’dir. Öte yandan 1 ile 7 arasında asit olduğu gösteren bu değer 7 ile 14 arasında baz oranına işaret eder. İnsan vücudu 7.35 ile 7.45 arasında pH düzeyine ihtiyaç duyar. Bazik özellikler taşıyan bu su vücudun ihtiyaç duyduğu her şeyi içerir. Vücutta yer metabolik işlemlerin sorunsuz gelişmesi adına pH değeri çok önemlidir.

Alkali Su Hangi Faydalara Sahiptir?

Alkali suyun faydaları vücuttaki zehirli organizmaları nötr hale getirip atılmasını sağlaması yönündedir. Vücuda temiz bir yapı kazandırır. Sindirim sistemine destek olarak hızlı ve düzenli bir şekilde çalışması için destek verir. Cildi besleyip yaşlanma belirtilerinin gecikmesini sağlar. Vücuttaki yer alan pH değerini belirli bir seviyede tutar. Ödem oluşumuna engel olan alkali su şu faydalara sahiptir:

  • Güçlü bir antioksidan değerine sahiptir. Bu sayede serbest radikallere karşı vücudu korumaya alır.
  • Vücutta görülen yaşlanma etkilerini en az seviyeye indirir.
  • Hastalıklara yakalanma riskini önemli ölçüde engeller.
  • Kanser hücresi oluşumunun önüne geçer. Aynı zamanda kanser hücrelerinin yayılmasına engel olur.
  • Kalın bağırsakta biriken toksin atıkları önemli ölçüde temizler.  
  • Bağırsak hareketlerini düzenlediği için kabızlık oluşumunu önler.
  • Vücut sistemlerini düzenleme görevi görür. Bu sayede soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi enfeksiyonlara yakalanma riskini minimum seviyeye düşürür.
  • Vücuttaki nem dengesini düzenleme görevini üstlenir. Bu sayede cildin susuz kalmasının önüne geçer.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için hastalıklara yakalanma ihtimalini azaltır.
  • Sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalıştırarak hazımsızlık, şişkinlik ve ödem gibi çeşitli sağlık sorunlarının oluşumunu engeller.
  • Kemik hastalıklarının görülme ihtimalini önemli ölçüde azaltır.
  • Diyabeti önleyici özelliği vardır.
  • Ağrıları hafifletir.
  • Kalp hastalıklarının görülme riskini kayda değer biçimde azaltır.

Alkali Su Zayıflamaya Yarar Mı?

Alkali Su Zayıflamaya Yarar Mı

Alkali suyla zayıflamak doğru kullanıldığı taktirde mümkündür. Vücudun aşırı kilo almasının temel nedenleri arasında biriken toksinlerin yağ dokularında depolanması yer alır. Pek çok sağlık sorununa davetiye çıkaran bu toksinler sonuç olarak yağ dokularının büyümesine neden olur. Alkali su yapısı gereği vücutta depolanan asidik artıkları atmaya yarar. Kilo almanın sebebi olan yağ depolarını vücuttan attığı için kilo vermeye yardımcı olur.

Alkali Su Hangi Zararlara Sahiptir?

Alkali suyun zararları çok fazla tüketildiği zaman görülebilir. Karbonat içerdiği için dikkatli bir şekilde tüketilmesi gerekir. Doz aşımında kalp yetmezliği ve bulantı, kusma, el titremesi, konfüzyon ve kas seğirmesi gibi sağlık sorunlarına neden olur. Karbonat içinde bulunan sodyum çeşitli hastalıkların oluşmasına neden olur. Hipertansiyon, böbrek yetmezliği ve ödem bunlardan bazılarıdır. Uzun süreli tüketimlerde bakteri, mantar ve maya hücrelerinin artışı gözlemlenir.

Evde Alkali Su Hazırlama Maliyeti Nedir?

Evde alkali su hazırlamanın maliyeti 25 TL’ye denk gelir. Evde alkali su hazırlamak yalnız İngiliz karbonatı ve filtrelenmiş su gerektirdiği için kolayca üretime uygundur.

Ayrıca Bakınız: Izgara Eti Yumuşatmak İçin Ne Yapmalı?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu