Rehberler ve İpuçları

Evlilik Yardımı Yaş Sınırı Kaç?

Evlilik yardımı yaş sınırı, evlilik hazırlığında olan milyonlarca çift tarafından merak edilmektedir. Hükümetin aile birliğini desteklemek amacı ile düzenlemiş olduğu bu destek modelinden kimlerin, hangi şartlar çerçevesinde yararlanabilecekleri birçok kişi tarafından sorgulanmaktadır. Bizler de bu yazımızda 2024 evlilik yardımı ile merak edilenlere yer verdik. İşte detaylar…

Zorlu hayat şartları sebebi ile devlet desteklerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyan milyonlarca vatandaş, 2024 yılına giriş yapılması ile birlikte güncel destek modellerini yakın takip altına aldı. Devletin çok çeşitli kurumları aracılığı ile milyonlarca ihtiyaç sahibine bu yıl da destek verileceği duyurulurken evlilik hazırlığında olan çiftler için de yeni bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen genel seçim öncesinde AK Parti hükümetinin vaatleri arasında duyurulmuş olan evlilik kredisi, seçim sonuçlanır sonuçlanmaz birçok çiftin gündemine yerleşti. Bu sene başvurulara açılmış olan evlilik kredisi desteğinden kimlerin, nasıl yararlanabilecekleri merak konusu oldu. Peki, evlilik kredisi başvuru şartları neler? Evlilik kredisi yaş sınırı kaç? İşte 2024 evlilik kredisi desteğine dair tüm merak edilenler…

EVLİLİK YARDIMI YAŞ SINIRI

Evlilik kredisi, bir aile kurma hazırlığında olan ancak artan masraflara yetişmekte güçlük çeken çiftler için devlet eli ile düzenlenmiş olan bir destek modelidir. Evlilik yardımı yaş sınırı, bu model için belirlenmiş olan şartlar arasında yer alır. Çiftlerin en az 18, en fazla 29 yaşında olmaları istenir.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde şubat ayının ikinci yarısı itibari ile başvurulara açılmış olan evlilik kredisi için bazı şartların sağlanması gerekmektedir. Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların başvurularının öncelikli olarak değerlendirilecek olduğunu belirten yetkililer, 2024 evlilik kredisi başvuru şartlarını şu şekilde sıraladı:

  • 30 yaşından gün almamış olmak,
  • Resmi nikah tarihine en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olması,
  • Bakanlığın düzenleyeceği eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanılması,
  • Bakanlığın düzenleyeceği eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden evlilik sonrasında yararlanılacağının taahhüt edilmesi,
  • Çiftlerin gelir toplamlarının 2 brüt asgari ücreti aşmıyor olması.

EVLİLİK KREDİSİ ÜST LİMİTİ NE KADAR?

Çiftlerin evlilik hazırlıklarına destek olmak amacı ile bakanlık tarafından düzenlenmiş olan kredi modeli dahilinde 150 bin TL’ye kadar nakit ödeme yapılacaktır. 150 bin TL üst limitli krediden doğan borçlar azami olarak 48 aya kadar taksitlendirilebilecektir. Kredi hizmeti dahilinde faiz uygulanmayacak ve borçlar 2 yıla kadar ertelenebilecektir.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Evlilik kredisi başvuru süreci arama motorlarında sık sık sorgulanıyor. 150 bin TL üst limitli, faizsiz ve 2 yıla kadar geri ödemesiz evlilik kredisi modelinden yararlanmak isteyen çiftlerin başvuruları online ortamda kabul ediliyor. 15 Şubat tarihinde depremzede çiftler için öncelikli olarak başlatılmış olan başvuru süreci, e- Devlet sistemi üzerinden yürütülüyor.

Yukarıda belirtilmiş olan başvuru şartlarını sağlayan çiftler, T. C. kimlik numaraları ve şifreleri ile e- Devlet sistemine giriş yaparak destekten yararlanmak için ilk adımı atabilirler.

Başvuru, yalnızca bir taraf tarafından oluşturulabilir. Başvuruları olumlu değerlendirilen çiftler, Aile ve Gençlik Fonu tarafından finanse edilecek olan 150 bin TL üst limitli evlilik desteğinden yararlanabileceklerdir. Başvurular, deprem bölgelerinde yaşayan çiftler için öncelikli olarak değerlendirilecektir. Ödemenin yapılmasının ardından 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere toplamda 4 yıllık bir borç ödemi süreci resmi olarak başlatılacaktır. Bu süreçte aylık taksit ödemelerine hiçbir şekilde faiz uygulanmayacak olup, gençlerin yuva kurmalarına devlet eli ile katkı sunulacaktır.

Ayrıca bakınız: Çalışan Anneye Kreş Desteği Kaç TL? Şartları

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu