Rehberler ve İpuçları

Flowerhorn Akvaryumu Nasıl Olmalıdır?

Akvaryumların sevilen balıklarından flowerhorn, görünümüyle dikkat çeken balık türlerinden biridir. Flowerhorn akvaryumu tercihi bu hassas balık için son derece önemlidir. Peki, flowerhorn akvaryumu ve bakımı nasıl olmalıdır?

Günümüzde birçok kişinin evlerini süsleyen ve sevimli yapısıyla dikkat çeken balık türlerinden biri olan flowerhorn, yaygın bir akvaryum balığı türüdür. Canlı renkleri, şekilli kafa yapısı ve genel fiziksel özellikleri ile dikkat çekmektedir.

Cichlid ailesine ait bir balık türü olan flowerhorn, genelde agresif ve territorial olarak bilinse de flowerhorn balıkları daha barışçıl ve sakin yapıdadır. Flowerhorn balıklarının akvaryumları dekorasyon anlamında daha çok bitkilerin yer aldığı ve dekoratif objelerin az yer aldığı türde olmalıdır.

Akvaryumda bitkilerin sağlıklı bir şekilde büyümesi için iyi bir ışıklandırmaya ihtiyaç duyulur. Ayrıca uygun bir filtreleme sistemi de kullanılmalıdır. Öncelikle akvaryum boyutu ve şekline karar verilmelidir. Balık sayısına, yerleştirilecek bitki ve diğer ürünlere göre akvaryum tercihleri de değişecektir.  

Flowerhorn Akvaryumu Kaç Litre Olmalıdır?

Flowerhorn Akvaryumu Kaç Litre Olmalıdır

Flowerhorn balıklarının bakımı genelde kolaydır. Boyları yaklaşık olarak 30 – 40 cm arasında değişen flowerhorn balıkları için büyük akvaryumlar tercih edilmelidir. Oldukça hareketli olan bu balıklar için geniş bir akvaryum daha doğru olacaktır. En az 200 litre akvaryum tercih edilmesi önerilmektedir. Eğer çift olarak bakılacaksa bu durumda 400 – 450 litre veya başka balıklar da yer alacaksa bu durumda en az 750 litreye kadar akvaryum geniş olmalıdır.

Balığın rahatça yüzebilmesi ve akvaryumda vakit geçirmesi için ona geniş alanlar sunmanız gerekmektedir. Akvaryumda ayrıca bitki ağırlıklı bir dekorasyon tercih edilmelidir. Anubias, java yosunu, java fern, Amazon sword, rotala gibi akvaryumda kullanılabilecek bazı biti türleri bu kapsamda tercih edilebilir.

Flowerhorn Balığı Hangi Balıklarla Birlikte Yaşayabilir?

Flowerhorn balığının akvaryumda birlikte yaşayabileceği balık türleri arasında genelde kendisi ile benzer büyük boyutlara ve benzer mizaca sahip balıklar olacaktır. Kendileri ile aynı boyutta veya biraz daha büyük balıklar tercih edilebilir. Ayrıca renkli ve çeşitliliği yüksek bir akvaryum yapmak için balık çeşitliliğini artırmak önemlidir.

Flowerhorn balığı ile beraber tercih edilebilecek balık türleri arasında leopar vatoz, diğer vatoz türleri ve Oscar çiklet türü balıklar ilk akla gelen türlerdir. Molly, plati ve benzer diğer balık türleri de zaman zaman tercih edilebilir. Genelde barışçıl ve sakin mizaçlı balık türleri tercih edilmelidir. Balıkların boyutuna ve sayılarına göre doğru akvaryum tercihleri ise önemlidir.

Flowerhorn Nasıl Beslenir?

Flowerhorn Nasıl Beslenir

Tüm evcil hayvan ve canlılarda olduğu gibi flowerhorn balıkların beslenmesinde de birçok detaya dikkat edilmesi gerekiyor. Flowerhornlar oldukça obur hayvanlardır. Çok hızlı gelişebilmektedir. Doğal olarak iyi bir yemleme sürecine de ihtiyaç duyacaklardır. Günde en az 2 defa karınları tam doyacak şekilde yem verilmesi gerekecektir.

Cichilidler için hazırlanmış palet yem veya flowerhorn için özel olarak hazorlanan yemle beslnemesi tavsiye edilir. Doğru beslenme süreci ile sağlıklarının korunması ve gelişimlerinin desteklenmesi sağlanmalıdır.  

Flowerhorn Akvaryum Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Akvaryum balıklarının uzun süre yaşamaları için akvaryum temizliği ve bakımı son derece önemlidir. Belirli periyotlar ile akvaryum temizlenmelidir. Su değişiminde ve su kalitesinde ise bazı detaylara dikkat edilmelidir. Öte yandan yem tercihlerinde de yine dikkatli olunması gerekiyor.

Akvaryumdaki suları değiştirmeden önce akvaryumdaki mevcut suyun %25’lik bir kısmının değiştirilmesi önerilmektedir. Suyu değişirken akvaryumdaki filtrenin de temizlenmesi önemlidir. Bitkilere ve balıklar zarar vermeden akvaryum içinin de zaman zaman temizlenmesi önemlidir.

Ayrıca Bakınız: Japon Balığı Nasıl Hızlı Büyütülür?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu