Seyahat ve Gezi

Gaziantep’te Gezilecek Yerler

Gaziantep’te gezilecek yerler arama motorlarına sık sık konu olmaktadır. Pek çok özelliği ile ülkemizin en önemli şehirlerinden biri olan Gaziantep’te gezilip görülmesi gereken yerler merak edilmektedir. Bu içeriğimizde Gaziantep’te gezilecek yerler listesi ile ilgili ayrıntılara ulaşabileceksiniz…

Hem tarihi hem de kültürel zenginlikleri ile ülkemizin en önemli şehirlerinden biri olan Gaziantep, yıl içerisinde yerli ve yabancı turistler tarafından sıklık ile ziyaret edilmektedir. Doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini hayran bıraktıran yanı sıra gastronomisi ile de dikkat çeken Gaziantep’e sık sık gezi turları da düzenlenmektedir.

Gaziantep’te gezilip görülmesi gereken yerleri merak edenler için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde, şehrin ihtişamlı yapılarına ve diğer turistik noktalarına ulaşabileceksiniz. İşte Gaziantep’te gezilecek yerler listesi…

GAZİANTEP KALESİ

Türkiye’nin en önemli kalelerinden biri olan Gaziantep Kalesi, şehrin yüksek bir tepesinde inşa edilmiştir. Geçmişten günümüze sağlam olarak ulaşmayı başarmış kalelerin başında gelen Gaziantep Kalesi’nin tarihi yaklaşık olarak 6000 yıl öncesine dayanmaktadır. Bu yerin Roma döneminde gözetleme kulesi olarak kullandığı bilinmektedir.

ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ

Dünyanın ikinci büyük müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesi, 2011 yılında ziyarete açılmıştır. Her sene dünya genelinden birçok ziyaretçiyi ağırlayan müze, tarih, kültür ve arkeoloji bakımından zengin bir koleksiyona sahiptir.  Müze, şehrin Merkez ilçesine bağlı olan Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunmaktadır.

RUMKALE

Fırat Nehri ile Merzimen Çayı’nın birleştiği konumda bir yarımada üzerinde yer alan Rumkale, Roma ile Orta Çağ’ın mimari özelliklerini yansıtmaktadır. Aziz Nerses Kilisesi ve Barşavma Manatastırı’nın ziyaret etme imkanı tanıyan Rumkale’nin iç kısmında su sarnıçları ve yaşam alanları bulunmaktadır.

BEY MAHALLESİ VE TARİHİ GAZİANTEP EVLERİ

Şehrin en eski yerleşim bölgesi olan Bey Mahallesi, yüzlerce yıllık bir geçmişe sahiptir. Bu mahalle, Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi nüfus kaydının bulunduğu yerdir. Mahallede tarihleri 1500’lü yıllara kadar uzanan etkileyici taş evler, camiler, konaklar ve hamamlar bulunmaktadır.

GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ

1000 dönümlük alan üzerine kurulmuş olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Avrupa’nın ikinci, Türkiye ve Ortadoğu’nun ise en büyük hayvanat bahçesidir. Özellikle çocuklu ailelerin keyifli bir gezi deneyimi yaşayabilecekleri hayvanat bahçesinde 325 farklı türden 7 binden fazla hayvan bulunmaktadır. 2001 yılında ziyarete açılan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde çocuklar midilli atlara binerek gezebilirler.

DÜLÜKBABA TABİAT PARKI

Gaziantep’in merkezine 8 km uzaklıkta olan Dülükbaba Tabiat Parkı, Şehitkamil ilçesine bağlı Dülük mevkiindedir. 40 km’lik alan üzerinde olan tabiat parkı, Türkiye’nin en büyük koru ormanlarından biridir.

Yaz aylarında turistler tarafından sık sık ziyaret edilen Gaziantep Tabiat Parkı’nda seyir terasları, mesire alanları, çocuk oyun alanları ve kır bahçeleri bulunmaktadır.

GAZİANTEP BAKIRCILAR ÇARŞISI

Saray Caddesi üzerinde bulunan Gaziantep Bakırcılar Çarşısı 500 yıldan eski bir geçmişe sahiptir. Yüzlerce yıldır yapılan bakır işçiliğinin en güzel örneklerinin bulunduğu çarşıda ayrıca organik ürünler, baharatlar, yöresel yiyecekler, kurutulmuş gıdalar ve hediyelik süs eşyaları da bulunmaktadır.

ZİNCİRLİ BEDESTEN

Şehrin Şahinbey ilçesinde bulunan Zincirli Bedesten’de el yapımı ürünler bulunmaktadır. Önemli bir ticaret alanı olan bu yer, 18’inci yüzyılda inşa edilmiştir. Taş mimarisi ile görülmeye değer yerlerin başında gelen Zincirli Bedesten’de 70’ten fazla dükkan hizmet vermektedir.

ALMACI PAZARI

Yöresel lezzetlerden hoşlananların mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer olan Almacı Pazarı, Şahinbey ilçesinin Şekeroğlu Mahallesi’nde bulunmaktadır. Taş mimariye sahip olan pazarda, şehre özgü onlarca yeni lezzete erişim sağlamak mümkündür.

Ayrıca bakınız: Bozcaada’da Gezilecek Yerler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu