Sağlık ve Wellness

Göğüs Ucu Kaşıntısı Nasıl Geçer? Bitkisel Çözümü

Göğüs ucu kaşıntısı için bitkisel çözüm denildiği zaman akıllara gelen ilk çözüm aleo vera kullanmaktır. Aleovera bitkisinin içinde bulunan jel kıvamlı madde, göğüs ucu kaşıntısı da dahil olmak üzere birçok problemin çözümüdür. Buna ek olarak göğüs ucu kaşıntısı için eczaneden alınabilecek bitkisel içerikli kremler de bulunur. Bu kremler ile göğüs ucu kaşıntınızı bitkisel maddeler ile geçirebilirsiniz.

Göğüs Ucu Kaşıntıları Hamilelik Belirtisi Mi?

Göğüs ucu kaşıntısı hamilelik belirtisi olabilir. Ancak, bu bazı durumlar için geçerlidir. Hamilelik döneminde memelerde büyüme ve memenin uç kısmı olan areola bölgesinde genişlemeler görülür. Bu durum da memedeki derinin gerilerek çatlamasına neden olur. Bu çatlamalar sonucunda göğüs ucu bölgesinde kaşıntı meydana gelebilir.

Göğüs Ucu Kaşıntıları Regl Döneminde Olur Mu?

Göğüs Ucu Kaşıntıları Regl Döneminde Olur Mu

Göğüs ucu kaşıntıları regl döneminde ve özellikle de regl öncesi dönemde meydana gelebilir. Regl döneminde göğüslerde şişkinlik meydana gelebilir. Bu şişkinlik yüzünden çatlamalar ve dolayısı ile kaşıntı da hissedilebilir.

Göğüs Ucu Kaşıntıları ve Yanması Neden Olur?

Göğüs ucu kaşıntısı ve yanması, genellikle hamilelik ya da emzirme döneminde meydana gelmektedir. Hamilelik döneminde meydana gelmesinin sebebi göğüste meydana gelen değişimler ve süt kanallarının çalışmaya başlamasıdır. Emzirme döneminde meydana gelen göğüs ucu kaşıntıları ve yanmasının nedeni ise çoğunlukla bebeğin yanlış bir şekilde emzirilmesinden kaynaklanır. Bebeği emzirirken doğru pozisyonda tutmak ve bebeğin ağzına yalnızca meme ucunun değil tüm areola bölgesinin girmesi, göğüs ucu kaşıntısı ve yanmasının meydana gelmemesi açısından önemlidir.

Göğüs Ucu Kaşıntıları Erkeklerde Neden Olur?

Göğüs ucu kaşıntısının erkeklerde olmasının nedeni oldukça fazladır. Bu nedenler genellikle ciltte oluşan alerjik reaksiyon gibi çeşitli problemlerden kaynaklanır. Buna ek olarak bilinenin aksine çok nadir olsa da erkeklerde de meme kanseri görülebilir. Meme kanseri nedeniyle de erkeklerde göğüs ucu kaşıntısı söz konusu olabilir.

Tek Memede Kaşıntı Neden Olur?

Tek Memede Kaşıntı Neden Olur

Tek memede kaşıntı, genellikle emziren annelerde görülen bir durumdur. Emziren annelerde görülen bu durumun sebepleri başlıca şunlardır:

  • Bebeği Yanlış Bir Şekilde Emzirmek: Emzirmenin yanlış bir şekilde yapılması, memede kaşıntıya neden olabilir. Bu durumu yaşıyorsanız bir emzirme danışmanından ya da doktorunuzdan yardım alarak doğru pozisyonda emzirmeyi öğrenip kaşıntıdan kurtulabilirsiniz.
  • Memede Süt Birikmesinin Meydana Gelmesi: Mastit, memede fazla sütün birikmesinden dolayı meydana gelir ve mastit probleminin erken dönemdeki en yaygın belirtisi memede kaşıntı meydana gelmesidir. Mastit problemini ortadan kaldırmak için sıcak kompres ya da lahana kullanmak gibi evde yapabileceğiniz çözümlere yönelebilirsiniz. Bunlara rağmen sorun çözülmezse doktora görünmeniz gerekir.
  • Sürekli Olarak Tek Bir Memeden Emzirmek: Uzmanlar, her emzirmede emzirilen memenin değiştirilmesi gerektiğini savunur. Yani örnek olarak günde 8 kere emziriyorsunuz 4 kere sol 4 kere sol memeden emzirme şeklinde olmalıdır. Aksi taktirde tek bir memenin fazla yıpranması sonucunda kaşıntı ve yanma hissi gibi problemler meydana gelebilir.
  • Meme Ağrısından Kurtulmak İçin Yanlış Kremler Kullanmak: Piyasa satılan bazı krem ürünleri, meme ağrısını geçirme etkili olduklarını iddia ederler ancak tam tersine içerdikleri bazı kimyasal maddeler yüzünden meme ağrısının yanına kaşıntı problemi de ekleyebilirler. Bu yüzden yalnızca doktorunuzun önerdiği ve Sağlık Bakanlığı onaylı ürünleri kullanmanız gerekir.

Göğüs Ucu Kaşıntılarında İçin Hangi Doktora Gidilir?

Göğüs ucu kaşıntılarında hangi doktora gidileceği kaşıntının nedenine göre değişebilir. Göğüs ucu kaşıntısı için dahiliyeye giderek duruma göre diğer uzman doktorlara yönlendirilebilirsiniz.

Ayrıca Bakınız: Betasalic Losyon Nasıl Kullanılır?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu