Rehberler ve İpuçları

Kedilerin Çiftleşmesi İçin Ne Yapmalı?

Kedilerin çiftleşmesi için yapılacak şey dişi kedinin kızgınlık dönemine girmesini beklemektir. Dişi kedi için kızgınlık dönemi 6. aydan itibaren başlar. Bu süreç 10. aya kadar devam eder. Kızgınlık dönemine giren dişi kedilerin hareketlerinde değişim gözlemlenir. Eşyalara sürtünme, değişik tonda miyavlama, yerde yuvarlanma ve kızgınlık dişi kedilerin çiftleşmesi için gösterdiği belirtilerdir.

Erkek kedilerin kızgınlık dönemine girmesi dişi kedilere nazaran daha geç gerçekleşir. Buna rağmen erkek kedi çiftleşmeyi daha çok ister. Ergenlik dönemine giren erkek kedi çiftleşmek istediğini gösteren belirtiler gösterir. Hormonları olgunlaşan erkek kedi 7 aydan itibaren kızgınlık dönemine girer. Erkek kediler kendi noktalarına göstermek amacıyla gittikleri her noktaya ağır kokularını bırakmaya başlar.

Kedilerin Çiftleşmesi Yılın Hangi Döneminde Gerçekleşir?

Kedilerin Çiftleşmesi Yılın Hangi Döneminde Gerçekleşir

Kedilerin çiftleşme dönemi ilkbahar ayında gerçekleşir. Bu süreç bazen sonbahar aylarına kadar uzar. Erkek kediler cinsel olgunluğa geldikten sonra istedikleri zaman çiftleşmeye hazır halde bulunur. Dişi kediler ise bu konuda daha seçicidir. Yalnızca beğendiği erkek kedinin kedine yaklaşmasına izin verir. Çiftleşmek isteyen erkek kedi dişi kedinin beğenisini almak için çok uğraşır.

Kedilerin Çiftleşmesi Nasıl Gerçekleşir?

Kedilerin çiftleşmesinin gerçekleşmesi dişi kedinin kendini hazır hissettiği bir dönemde gerçekleşir. Erkek kedinin kendine yaklaşmasına izin vererek süreci başlatır. Erkek kedi, dişi kedinin kulağını ve ensesini yalar. Bu aşamada dişi kedi tepki göstermiyorsa çiftleşmeyi kabul ettiği anlamına gelir. Dişi kedi yere yatarak erkek kedinin kendisini koklamasına müsaade eder. Kur süreci olan bu dönem yaklaşık olarak 2 saati bulabilir.

Çiftleşmenin başlangıcı erkek kedinin dişi kedinin üzerine çıkması ile birlikte başlar. Erkek kedi bu süreç içinde dişi kedinin ensesini ısırır. Penetrasyon sürecin başlangıcından saniyeler sonra gerçekleşir. Çiftleşme tamamlandıktan sonra erkek kedi, dişi kedi sakinleşinceye kadar yerinde kalmaya devam eder. Döllenme süreçten yaklaşık olarak 24 saat sonra tamamlanır.

Kedilerin Çiftleşmesi Ne Kadar Sürer?

Kedilerin çiftleşme süresi saniyeler içinde gerçekleşir. Bununla birlikte kediler gün içinde birkaç defa çiftleşebilir. Bazı dişi kediler bir kere çiftleştikten sonra gebelik sürecine girer. Dişi kediler birden fazla erkek ile çiftleşebilme özelliğine sahiptir. Kedilerin çiftleşmesi dişi tarafın isteğiyle gerçekleşir.

Dişi Kediler Çiftleşmeden Sonra Neden Yuvarlanır?

Dişi kedilerin çiftleşmeden sonra yuvarlanması her süreçten sonra meydana gelir. Dişi kediler pozisyon değiştirdikten sonra üzerine sinen erkek kedinin kokusunu atmak için uğraşır. Eğer dişi kedi farklı bir kedi kabul ederse süreci sonlandırır.

Erkek Kediler Neden İdrar Püskürtür?

Erkek kedilerin idrar püskürtmesi içgüdüsel bir davranıştır. Yerlerini belli etmek amacıyla idrar bırakan erkek kedi çiftleşmek için dişi kediyi beklemeye başlar. Bu idrarın rengi normalden daha koyudur. Aynı zamanda daha keskin bir kokuya sahiptir. Kedi sahiplerini rahatsız eden bu koku yalnızca çiftleşmek isteyen erkek kediler tarafından bırakılır.

Erkek Kedi Çiftleştikten Sonra Ne Yapar?

Erkek Kedi Çiftleştikten Sonra Ne Yapar

Erkek kedi çiftleşmeden sonra bölgeden uzaklaşma eğilimi gösterir. Çiftleşmeden sonra doğacak yavrular yalnızca dişi kedinin sorumluluğundadır. Eğer dişi kediler yeniden çiftleşme eğilimi gösterirse erkek kedinin yakınına gider.

Dişi Kedi Çiftleşmek İstemezse Ne Yapar?

Dişi kedi çiftleşmeyi istemiyorsa bunu hareketleriyle belli eder. Erkek kedinin yakınına yaklaşmasına izin vermez. Dişi kedinin çiftleşmek için kendi partnerini seçmesi gerekir. İstemediği bir erkek kedi ile çiftleşmeye zorlamak psikolojik olarak kötü etkilenmesine neden olur.

Kediler Yavrularıyla Çiftleşir Mi?

Kedilerin yavrularıyla çiftleşmesi ergenlik döneminden sonra gerçekleşebilir. Yine de bu yöntem tavsiye edilmez. Aynı kan bağına sahip kedilerin çiftleşmesi doğacak yavrunun pek çok genetik soruna sahip olması ile sonuçlanır.

Ayrıca Bakınız: Kedilerde Doğumun Bittiği Nasıl Anlaşılır?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu