Sağlık ve Wellness

Kolonya Uyuza İyi Gelir Mi?

‘Kolonya uyuza iyi gelir mi?’ sorusu, son dönemlerde arama motorlarında birçok kişi tarafından sorgulanmaktadır. Bir süre önce ülkenin dört bir yanında görülen bu hastalığın tedavisine nelerin destek olabileceği merak edilmektedir. Peki, gerçekten kolonya uyuza iyi gelir mi? Uyuz nedir, belirtileri nelerdir? İşte ayrıntılar…

Çeşitli hastalıkların tedavilerinde modern tıbbın yöntemlerinin yanı sıra alternatif tıbbın seçeneklerinden de yararlanılır. Geçmiş dönemlerden bu yana hastalık tedavilerinde doğadan alınan destek, günümüzde birçok uzman tarafından da önemsenmektedir.

Son dönemlerde gerek mevsim rahatsızlıklarının gerek ise farklı hastalıkların tedavilerinde modern tıbbı destekleyici çeşitli uygulamalar da birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Özellikle bir süredir gündemden düşmeyen uyuzun tedavisinde ek olarak neler kullanılabileceği merak edilmektedir. Bu kapsamda arama motorlarında özellikle kolonya- uyuz bağlantısı ile ilgili sorgulamalar yapıldığı görülmektedir. Peki, kolonya uyuza iyi gelir mi? Uyuz nasıl tedavi edilir? İşte detaylar…

UYUZ NEDİR?

Uyuz belirtileri ve tanısına geçmeden önce bu hastalığın tam olarak ne anlama geldiğinin, neyden kaynaklandığının bilinmesinde fayda vardır.

Uyuz, kaşıntı ve kızarıklığa sebep olan bir cilt rahatsızlığı olarak tanımlanabilir. Bu rahatsızlık mikroskobik bir akarın etkisi ile ortaya çıkar. Her yaş grubunda gözlenebilen uyuz hastalığı, fiziksel temas ile bulaşır.

UYUZ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Uyuza sebep olan akar yumuşak ve korunan deride yuva yapmayı sever. Bu sebep ile uyuzun en sık görülen belirtisi kaşıntı ve bazı zamanlarda da kızarıklıktır. Kırmızı topaklar ve iplik benzeri izler ile ciltte kendini belli eden uyuz, döküntülere de yol açar.

UYUZ AKARI NERELERE YERLEŞİR?

Uyuz hastalığına sebep olan akarlar yumuşak dokuyu severler. Bu neden ile bu akarların yumurtalarını bırakmayı tercih ettikleri yerler genel olarak; bilek, parmak arası, koltuk altı, dirsek kıvrımları, popo kıvrımları ve kasıktır.

UYUZ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Son dönemlerde ülkenin dört bir yanında gözlenen uyuz vakaları, bu rahatsızlığın tedavi yöntemlerinin de merak edilmesine aracılık etti. Bu kapsamda arama motorlarında sık sık ‘Uyuz nasıl tedavi edilir?’, ‘Uyuza ne iyi gelir?’ gibi soruların sorgulandığı görüldü.

Uyuz hastalığı çeşitli krem, merhem ve losyon kullanımları ile tedavi edilebilir. Bu noktada kullanılacak olan ilacın üzerindeki talimatların dikkatli bir şekilde okunması ve uygulanması son derece önemlidir. Duş sonrası uygulanması gereken bu ilaçlarda hekim tavsiyesi de son derece önemlidir. Doğru oluşturulmayan ve uygulanmayan tedavi, zaman içerisinde daha kötü sonuçların gözlenmesine yol açabilir.

Uyuz tedavisinde kullanılan merhem, losyon ve kremlerin yaklaşık olarak birkaç hafta içerisinde sonuç vermeleri beklenir. Eğer düzenli ilaç kullanımına rağmen uyuz belirtilerinde bir değişiklik olmadı ise vakit kaybedilmeden bir hekime danışılması gerekmektedir.

KOLONYA UYUZA İYİ GELİR Mİ?

Uyuz tedavisinde kullanılıp kullanılamayacağı merak edilen ürünlerden biri de kolonyadır. Alkol bazlı olduğu için kaşıntıyı alabileceği, kızarıklığı giderilebileceği düşünülen kolonya, bu hastalığın tedavi sürecine dair en merak edilen başlıklar arasında yer almaktadır.

Uzmanlardan gelen açıklamalara göre limon kolonyası uyuz belirtilerini anlık olarak dindirebilir. Ancak kolonya uygulamasının ardından hissedilecek olan rahatlama, geçici olacaktır. Yani kızarıklık ve kaşıntı bir süreliğine geçecek ancak uygulamanın üzerinden çok geçmeden belirtiler yeniden kendilerini hissettirecektir.

Uyuz belirtilerini dindirmek, bir süreliğine olsa da rahatlatmak için limon kolonyasının yanı sıra lavanta kolonyası da tercih edilmektedir. Lavanta kolonyasının içeriğinde bulunan maddeler, uyuza sebep olan akarlara karşı aktif olarak savaşır. Bu sebep ile uyuz hastalığının tedavisinde lavanta kolonyası, limon kolonyasına nazaran daha iyi bir seçenek olarak değerlendirilebilir.

Ayrıca bakınız: Süt Mide Yanmasına İyi Gelir Mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu