Rehberler ve İpuçları

Köpeğimin Kakası Neden Sarı?

‘Köpeğimin kakası’ konu başlığı altında sık sık sorgulamalar yapılır. Köpeğin kakasının sarı olması bazen normal bir durum olarak kabul edilirken bazen de sağlık problemlerinin belirtisi olabilir. Köpeğin kakası sarı renkte ise bu durumun sebebi şunlar olabilir:

  • Sarı Boya İçeren Bir Şey Yemiş Olması: Köpekler, doğaları gereği birçok şeyi yiyebilen hayvanlardır. Yiyebildikleri şeyler arasında sarı boya içeren bazı yiyecekler de bulunur. Böyle bir durumda köpeğin kakasının sarı olması oldukça normaldir. Buna ek olarak köpekler bazen bazı eşyaları da yanlışlıkla yutabilirler. Söz konusu olan eşyada sarı renkli boya bulunuyorsa ve eşyanın büyüklüğü bağırsaktan geçebilecek boyutlardaysa bundan dolayı köpeğin kakası sarı olabilir.
  • Köpeğin İshal Olması: Köpekler de tıpkı insanlar gibi çeşitli nedenlerden dolayı ishal olabilirler. Evcil hayvanlarda ishal, kakanın sıvı bir kıvamda olmasına ek olarak sarı renkte olmasına da yol açabilir.
  • Köpeğin Stres İçinde Olması: Köpekler de tıpkı insanlar gibi stresten dolayı bazı değişiklikler yaşayabilirler. Bu değişiklikler arasında dışkının renginin ve kıvamının da değişmesi yer alır. Bu yüzden aşırı stres altında olan bir köpek, genel sağlık durumu kötü olduğu sarı renkte kaka yapabilir.

Köpeğin Kakasının Yeşil Olması Neden Kaynaklanır?

Köpeğin kakasının yeşil olması şu nedenlerden kaynaklanabilir:

  • Köpeğin Çim Yemiş Olması: Köpekler de tıpkı kediler gibi zaman zaman midelerini rahatlatma amacıyla çim yiyebilirler. Çim yemenin sonucunda köpeğin kakasının yeşil olması normaldir. Ancak, köpek çok fazla çim yiyorsa ve dolayısıyla kakası sürekli yeşil renkteyse bu durum, bazı mide problemleri yaşadığını gösterir.
  • Yeşil Boya İçeren Bir Şey Yemiş Olması: Bazı mamalar, yeşil gıda boyası içerirler. Köpeğiniz bu mamaları yerse doğal olarak dışkısı da yeşil renkli olacaktır. Böyle bir durumda da köpeğin kakasının yeşil olması normal kabul edilir. Ancak, mamaların gıda boyası içermesi çok da sağlıklı olmadığı için gıda boyası içermeyen bir mama tercih etmek, daha sağlıklı olacaktır.
  • Köpeğin İshal Olması: Köpekler, mama değişiklikleri ya da sağlık problemleri gibi çeşitli nedenlerden dolayı ishal olabilirler. Köpeklerde ishal kakanın yeşil ya da sarı renkte olmasına yol açabilir.

Köpeğin Kakasında Kan Olması Neye İşaret Eder?

Köpeğin kakasında kan olması bazen normal kabul edilirken bazen de ciddi sağlık problemlerine işaret ediyor olabilir. Burada önemli olan köpeğin kakasındaki kanın yoğunluğu ve kana ek olarak kurt gibi herhangi bir şey bulunup bulunmadığıdır. Köpeğin kakasındaki kan oldukça azsa ve kakada kurt gibi endişe veren başka bir şey bulunmuyorsa bu durum, köpeğin kabızlık ya da anüs bölgesinde kuruluk gibi sebeplerden dolayı kaka yaparken zorlandığını gösterir. Ancak, köpeğin kakasında büyük miktarda bir kan varsa, kana ek olarak kurt varsa ve köpek birden fazla kere kanlı kaka yaptıysa, bu durum parazit gibi çeşitli problemler ile karşı karşıya kaldığını gösterebilir. Bu noktada köpeği, vakit kaybetmeden veteriner hekime götürmek gerekir.

Köpeğin Kakası Neden Siyahtır?

Köpeğimin kakası başlığı altında sorgulanan bir diğer konu da siyah renkli kakadır. Kakanın siyah olması dikkat edilmesi gereken sağlık problemlerine işaret eder. Köpeklerde kakanın siyah renkte olması, bağırsak problemleri ve mide sorunları gibi ciddi sağlık problemlerine işaret eder. Bu yüzden köpeğinizin kakasının siyah olduğunu fark ederseniz vakit kaybetmeden veteriner hekim ile görüşmeniz gerekir.

Köpeğin Kakasının Geldiğini Nasıl Anlarız?

Köpeğin kakasının geldiğini anlamak, oldukça kolaydır. Köpekler de tıpkı insanlar gibi tuvaletleri geldiği zaman rahatsız olurlar. Bu rahatsızlık durumunu aşırı havlama, kendi etrafında dönme ve kaka yapabilecekleri bir yer arama için sürekli bir yerleri koklama gibi davranışlar ile belli ederler. Bu davranışları görüyorsanız köpeğin kakasının geldiğini anlayabilirsiniz.

Ayrıca bakınız: Köpeğimin Ateşi Olduğunu Nasıl Anlarım?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu