Mutfak ve Yemek Tarifleri

Kuru Fasulye Pişirirken Kabuklarının Çıkmaması İçin Ne Yapmalı?

Kuru fasulye pişirirken kabuklarının çıkmaması için soğuk suyla ıslatmak gerekir. Pişirilmeden bir gece önce suda bekletilmesi daha iyi sonuç verir. Islatma suyunun içine bir kaşık un atmak kuru fasulyeyi pişirirken kabuğunun çıkmasını engeller. Bir gece bu şekilde dinlenen kuru fasulye pişirildiği zaman yumuşacık olacaktır. Islatma işlemi kuru fasulye üzerinde biriken asitleri temizleyeceği için kabuğu çıkmaz. Kuru fasulye ıslatmak için su ve un yerine süt de kullanılabilir.

Kuru Fasulye Malzemeleri Nasıl Seçilmeli?

Kuru fasulye malzemelerinin seçilmesi yemeğin lezzetinde önemli bir rol oynar. Kısa boylu ve tombul bir yapıya sahip olan İspir fasulyesi ideal bir akşam yemeği sunar. Kuru fasulyeyi et ile pişirmek yemeğin lezzetini arttırır. Orta yağlı kuşbaşı et, kuru fasulyeye en çok yakışan et türüdür. Yemeğe lezzet katmak için baharatlar kullanılmalıdır. Kırmızı biber ya da pul biber pişirme esnasında eklenebilir. Kavurma esansında eklenen soğan detayı kuru fasulyeye çok yakışır.

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilmeli?

Kuru Fasulye Nasıl Pişirilmeli

Kuru fasulyeyi pişirmek için birbirinden farklı yöntemler kullanılabilir. Kısık ateşte pişirilebildiği gibi düdüklü tencerede de iyi bir kıvam elde edilebilir. Düdüklü tencerede pişirme süresinin 30 dakika olarak belirlenmesi kuru fasulyenin kıvam alması için yeterli olur. Kısık ateşte pişirme işlemi uygulanıyorsa 1 saat bekletmek gerekir. Yemeğe et eklendiği durumlarda etin ilk olarak kavrulması büyük önem taşır. Daha sonra kuru fasulye ile et birlikte pişirildiğinde her ikisinin de kıvamı yumuşacık olacaktır.

Kuru Fasulye Pişirirken Hangi Yağ Seçilmeli?

Kuru fasulye pişirirken yağ seçimi soğanları kavurma aşamasında gereklidir. Yemeğin lezzetini arttırmak için tereyağı kullanılması tavsiye edilir. Tereyağının kendine has lezzeti kuru fasulye ile birleşince ortaya eşsiz bir akşam yemeği çıkacaktır. Lokantalarda servis edilen kuru fasulyelerde genel olarak tereyağı kullanılır. Soğanları pişirirken yağı iyice eritmek işin püf noktasıdır. Zeytinyağlı yemeklerden hoşlanan kişiler kuru fasulye yemeğine eklemek için bu yağı tercih edebilir.

Kuru Fasulye Pişirirken Hangi Salça Seçilmeli?

Kuru fasulye pişirirken salça seçimi domates ya da biberden yana kullanılabilir. Kuru fasulyenin olmazsa olmaz malzemesi olan salça için alternatif bir seçenek arayanlar Antep biber salçasını deneyebilir. Bunu bir miktar domates salçası ile karıştırıp yemeğe dozunda bir acı tat verilebilir. Salça miktarı az olursa kuru fasulye yemeğinin rengi soluk olacaktır. Çok salça eklemek ise yemeğin tadını bozacağı gibi midede rahatsızlık oluşturur. Bu nedenle dengeyi tutturmak önemlidir.

Kuru Fasulyeye Un Eklenir Mi?

Kuru fasulyeye un eklenmesi yaygın olmasa da işe yarar sonuçlar ortaya çıkarır. Yemeğin kıvamı için eklenen un kuru fasulye tadından hiçbir şey eksiltmez. Kuru fasulyeye kıvam vermek için 2 kaşık unun yağda kavrulması gerekir. Kuru fasulyeyi pişirirken bu un eklenir. 

Kuru Fasulye Diriliği Nasıl Korunur?

Kuru Fasulye Diriliği Nasıl Korunur

Kuru fasulyenin diriliğini korumak yemeğin kıvamı ve lezzeti açısından son derece önemlidir. Fasulyenin dağılma riskine karşı limon ile önlem almak mümkündür. Yemeği pişirme sırasında eklenen birkaç damla limon dağılmanın önüne geçer. Limon eklerken abartıya kaçılmaması gerekir. Aksi taktirde kuru fasulye yemeğinin ekşi bir tadı olur.

Kuru Fasulye Fırınlanır Mı?

Kuru fasulyeyi fırınlamak lezzetini katlamak adına uygulanabilecek bir yöntemdir. Bunun için güveç kullanılır. Normal bir şekilde pişirilen kuru fasulye yemeği güvece alınır. Üzerine 1 su bardağı içme suyu ilave edilir. Fırın 200 dereceye ayarlanır. Fırına atılan kuru fasulye 30 dakika boyunca bekletilir. Ardından kuru fasulye yemeği lezzetli bir şekilde servis edilmeye hazırdır.

Ayrıca Bakınız: Antrikot Pişirme Nasıl Yapılır, Nelere Dikkat Edilmelidir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu