Mutfak ve Yemek Tarifleri

Nohut Gaz Yapmaması İçin Nasıl Pişirilir?

Nohut gaz yapmaması için kullanılabilecek birden fazla yöntem bulunur. İlk yöntem, nohut haşlarken tencerenin içerisindeki suya bir patatesi 4 eşit parçaya bölerek atmaktır. Bu patatesleri, yapacağınız yemeğe göre sonradan haşlanmış nohuttan ayırabilirsiniz. Bu yöntem, gaz problemine sahip çocuğu olan ailelerin en çok kullandıkları yöntemdir. Bir diğer yöntem ise özellikle de sulu nohut yemeğine yemeğin pişmesine yakın kimyon atmaktır. Kimyon, nohut gaz yapmaması durumuna ek olarak yemeğe çok daha lezzetli bir tat katacaktır.

Nohut Gaz Yapar Mı?

Nohut gaz yapma özelliği ile tanınan bir yiyecektir. Özellikle de henüz sindirim sistemi çok gelişmemiş olan bebeklerde nohut tüketimi gaz sorunlarına yol açabilir. Bebeğin gaz problemi yaşaması, huzursuzluk çekmesi ya da farklı sağlık problemlerine sahip olması ile ortaya çıkabilir. Bu yüzden nohut, bebeklerde fazla tüketilmemesi gereken besinlerden biridir.

Emziren Annelerde Nohut Sütte Gaz Yapar Mı?

Emziren annelerde nohut tüketiminin sütte gaz yapması, söz konusu olabilir. Ancak, halk arasında bilinen emziren anne çok az seviyede bir besin tüketse de o besinin süte geçeceği inanışı yanlıştır. Annelerin tükettiği besinler sütün tadı ve miktarı gibi çeşitli faktörleri etkilese de ölçülü tüketimlerde bu faktörler olumsuz yönden etkilenmez. Bu yüzden emziren anneler de ölçülü bir şekilde nohut tüketebilirler. Buna ek olarak nohut, faydalığı içeriği ile süt oluşumuna ve annenin genel sağlık durumunun iyiye gitmesine katkıda bulunabilir.

Nohut Faydaları Nelerdir?

Nohutun faydaları başlıca şunlardır:

  • Kilo Kontrolüne Yardımcı Olması: Nohut hem tok tutma hem de kan şekerini düzenleme özelliği ile kişinin daha uzun süre tok hissederek zararlı ve yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durmasına yardımcı olur. Bu sayede nohut tüketimi, kilo verme gibi durumlarda yardımcı yiyeceklerden biri olmuştur.
  • Kalp Hastalıklarını Önleme: Nohut, faydalı içeriği sayesinde kalp hastalıklarının ortaya çıkmasına yol açan zararlı kolesterolün yükselmesini engeller. Bu sayede kişinin kalp hastalıklarına yakalanma ihtimali düşer.
  • Bağırsak Hareketlerini Hızlandırma: Nohut, yüksek lifli yapısı sayesinde bağırsak hareketlerinin hızlanmasını sağlayan yiyeceklerden biridir. Bağırsak hareketlerinin hızlanması, kişinin kilo vermesine ve kabızlık problemi çekmemesine katkıda bulunur.

Nohut Salatası Nasıl Yapılır?

Nohut Salatası Nasıl Yapılır

Nohut salatası, kişinin isteği doğrultusunda farklı malzemeler ile yapılabilir. Salatalar, oldukça çeşitli madde içerdikleri için farklı tarifler ile yapılabilir. Bu yüzden birçok nohut salatası tarifi bulunmaktadır. Lezzetli ve doyurucu bir nohut salatası yapmak isterseniz şu malzemeleri kullanarak nohut salatası yapabilirsiniz:

  • Nohut
  • Tavuk
  • Zeytinyağı
  • Marul
  • Çekirdeklerinden ayıklanmış zeytin (isteğe göre siyah ya da yeşil)
  • Pulbiber
  • Kimyon

Nohut salatası yapmak için sırasıyla şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Öncelikle nohutlarınızı haşlayın, nohutları haşlarken gaz yapmaması için içerisinde patates atabilirsiniz.
  • Haşlanan nohutları patateslerden ayırıp suyunu süzdükten sonra pul biber ekleyerek karıştırın.
  • Tavuklarınızı küp şeklinde dilediğiniz büyüklükte doğrayın.
  • Doğradığınız tavukları çok az yağlı yanmaz bir tavada iyice pişene kadar kızartın.
  • Marullarınızı yıkayın ve ince uzun şekillerde doğrayın.
  • Son olarak marulu, tavuğu ve nohutu bir kaba alarak üzerine dilediğiniz kadar zeytin, zeytinyağı, pulbiber ve kimyon ekleyerek karıştırın.

Nohut Yemeği Etli Yapılır Mı?

Nohut yemeği etli şekilde de yapılabilir. Nohut yemeği, ülkemizin farklı bölgelerinde değişik tarifler ile yapılabilir. Bu tariflerden en popüler olanı dana ya da koyun et haşlaması ile yapılan nohut yemeğidir. Bu yemeğin içerisinde nohut, et, salça ve tuz bulunur. Etli nohut yemeği, pilav ve cacık ile lezzetli bir şekilde kombine edilebilir.

Ayrıca Bakınız: Kuşkonmaz Pişirme Yöntemleri Nelerdir, Nasıl Pişer?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu