Eğitim ve Öğrenme

Oyun Terapisi Eğitimi Nedir, Nasıl Alınır?

Oyun terapisi eğitimi, çocukların içinde bulunduğu duygu durumunu tespit edip bir çözüm yolu aramayı öğreten bir süreçtir. Teorik olarak herkesin yararlanabileceği bu eğitim sürecinden fayda sağlamak adına belirli bir terapi eğitimi gören kişilerin bu eğitimi alması uygulama adına daha yararlı olur. Bu eğitim en çok psikoloji eğitimi alan kişilerde işlevinin gösterir. Bunun yanı sıra tıp, sosyal hizmet, çocuk gelişimi ve PDR mezunları da işe yarar olması adına oyun terapisi eğitimi sürecine katılır.

Oyun Terapisi Eğitimi Nasıl Alınır?

Oyun terapisi eğitimi almak için yüz yüze ya da çevrimiçi eğitim veren pek çok kuruma başvuru yapmak yeterli olur. Esneklik ve pratiklik sağlaması açısından çevrimiçi ders veren kurumlara katılım biraz daha fazla tercih edilir. Bu sayede canlı derslere katılım daha kolay olur. Ayrıca ders içeriklerine istenilen noktadan ulaşmak büyük bir avantaj sağlar. Eğitim sürecinin sonunda katılımcılar için yapılan sınavdan başarılı bir sonuç almak önemlidir. Bu sayede devlet tarafından onaylı oyun terapisti sertifikası alınır.

Oyun Terapistleri Ne İş Yapar?

Oyun Terapistleri Ne İş Yapar

Oyun terapistinin işi çocuğun ruhsal durumunu kontrol edip ona uygun bir şekilde süreci yönetmektir. Oyun terapisti çocuğun sahip olduğu bazı ruh hallerine özenli olarak müdahale eder. Çocuklarda sık görülen asosyallik ve özgüven sorunlarına uygun bir şekilde müdahale eder. Bazı çocuklarda aşırı bir seviyeye çıkabilen travma ve stres bozukluğunun müdahalesinde aktif bir rol oynar. Bazı çocuklar hislerini fiziksel bir şekilde hissedebilir. Oyun terapistleri baş ağrısı ve karın ağrısı için bunu dikkate alır.

Oyun Terapisti Çalışma Alanı Neresidir?

Oyun terapistinin çalışma alanı bir hayli geniştir. Oyun terapisti sertifikasına sahip olan kişiler çocuk psikolojisinin öne çıktığı pek çok alanda kolay bir şekilde iş bulabilir. Bu alanların başında çocuk esirgeme kurumu ve sosyal hizmetler çalışanları gelir. Bunun yanı sıra çocuk psikolojisi alanında çalışan kişiler bu eğitim sayesinde daha bilinçli bir hale gelir. Anaokulu ve ilk okulda çalışan öğretmenler de oyun terapisi eğitimi aldıktan sonra öğrenciler ile çok daha sağlıklı bir iletişim kurar.

Oyun Terapisi Eğitimi Kimler İçin Uygundur?

Oyun terapisine uygun kişiler çocuklar ile çalışan ve psikoloji biliminin içinde olan insanlardır. Psikoloji okuyan ya da mezun olan herkesin oyun terapisi eğitimini alması son derece yararlıdır. Çocuk gelişim bölümü okuyan kişiler de bu eğitimden büyük bir fayda sağlar. Anaokulu çalışanları, ilkokulda görev yapan öğretmenler ve rehber öğretmenler de oyun terapisi grubunda bulunmalıdır. Psikoloji eğitimi almayan doktor ve pedagoglar çocuklarla güçlü iletişim kurmak adına bu eğitime katılabilir.

Oyun Terapisi Eğitimi Nasıl Tamamlanır?

Oyun Terapisi Eğitimi Nasıl Tamamlanır

Oyun terapisi eğitimini tamamlamak için eğitim seanslarına katılıp süreç sonrasında yapılan sınavdan başarı elde etmek gerekir. Kuruma göre değişmekle birlikte oyun terapisi eğitimi ortalama olarak 16 ile 20 seans arasında sürer. Oyun terapisi eğitiminde daha çok 2 ile 10 yaş arasındaki çocuklara yönelik ders içeriği mevcuttur. Çocuğun sahip olabileceği uyku bozukluğu, yeme bozukluğu, öfke sorunu ve çocukluk depresyonu gibi konular derinlemesine işlenip bunlara yönelik çözüm yolları sunulur.

Oyun Terapisi Sertifikası Nedir?

Oyun terapisinin sertifikası almak kişinin bireysel olarak gelişimine bir kanıttır. Güvenilir bir kurumdan alınan sertifika pek çok yerde geçerlidir. Çocuklarla iş yapan bir yerde çalışma için CV’ye eklemek için en iyi belgelerin başında gelir. Bu sertifikayı almak için eğitim sürecinin başarılı bir şekilde tamamlamak gerekir. Oyun terapisi eğitimleri sertifikası pek çok kapıyı açar.

Ayrıca Bakınız: NLP Eğitimi Nedir, Nasıl Alınır?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu