Eğitim ve Öğrenme

P4C Eğitimi Nedir, Nasıl Alınır?

P4C eğitim içeriği çocuklar için felsefedir. Çocuklara felsefenin temel prensiplerinin öğretildiği bu ders düşünme becerilerini arttırma amacı taşır. Eğitim süreci içinde çocuklara sorgulama, eleştirel düşünme, problem çözme ve diyalog becerileri etkili bir şekilde aşılanır. Genel olarak canlı ders formatında işlenen düşünme becerilerini yüksek bir seviyeye çıkarmayı amaçlar. Programın uygulanma şekli genel olarak okul seviyesindedir. P4C eğitimi öğrencilerin okul ile ilgili soru sorup cevap almalarına yardımcı olur.

P4C Eğitimi Nasıl Alınır?

P4C eğitimi almak için üniversite ya da üniversitelere bağlı kurumlara başvurmak gereklidir. Uzaktan bir eğitim şeklinde uygulanan yerlere kayıt yapılırsa herhangi bir şehirden katılmak mümkün olur. Bu eğitim programı tercihe bağlı olarak örgün eğitimle de alınabilir. Eğitimin temel amacı çocukların içsel dünyasına hitap etmektir. Çocukların dahil olduğu çalışma alanlarında bulunan kişilerin yoğun katılımı ile eğitim süreci gerçekleşir. P4C eğitimini başarılı ile tamamlayanlar bir sertifika almaya hak kazanır.

P4C Eğitiminin Faydaları Nelerdir?

P4C Eğitiminin Faydaları

P4C eğitiminin faydaları çocuklara felsefi düzeyde hitap edecek bir konuma gelmektir. P4C sertifikası ile kariyer olarak etüt merkezleri ya da özel okullarda eğitim verme imkânı bulunur. Halihazırda iş yeri çocuklar ile iç içe olan kişiler için faydalı bilgilerle dolu bir eğitim süreci alma açısından değerlidir. Ana okulu ve kreş çalışanlarının P4C eğitimi alması çocuklarla etkili bir iletişim kurmaları açısından büyük önem taşır. Özel hayatında çocuklara felsefe öğretme amacı taşıyan kişilere de epey faydası olur.

P4C Eğitimi Konu Başlıkları Nelerdir?

P4C konu başlıkları düşünme yetilerini geliştirmek üzerinedir. Eleştirel, yaratıcı, birlikte ve öznel olan düşünme yöntemleri en ince ayrıntısına kadar işlenir. Neden – sonuç ilişkisi kurmak üzerine çeşitli eğitim içerikleri bulunur. Çocukların felsefe üzerinde düşünmeleri için dili etkili bir şekilde kullanmak kendilerini ifade etmeleri için gereklidir. Özgüven geliştirme ve farkındalığı arttırma teknikleri ile çocuk üzerinde büyük bir gelişme sağlanır. Farklı açılardan bakma ve akıl yürütme P4C eğitimi içine dahildir.

P4C Eğitimi Kimler İçin Uygundur?

P4C uygun kişiler kişisel ve mesleki gelişim ile ilgili sektörlerde çalışan insanlardır. Aynı zamanda bazı üniversite bölümü öğrencileri de P4C eğitimine dahil olabilir. İşi çocuklarla sıkça iletişim kurmayı gerektiren ve gelişimleri üzerinde rol oynamak olan kişiler bu eğitimden büyük yarar görür. Bu eğitim çocuk gelişimi mezunları, okul öncesi öğretmenleri, PDR ve psikoloji mezunlarına hitap eden pek çok içeriğe sahiptir. Çocuk gruplarıyla çalışma yapan kişiler için de uygun bir içeriğe sahiptir.

P4C Eğitimi Süreci Ne Kadardır?

P4C Eğitimi Süreci

P4C eğitiminin süreci kurumdan kuruma farklılık gösterir. Genel olarak 5 haftada verilen P4C eğitiminin hangi saatlerde yapılacağı online ya da yüz yüze bir formata sahip olup olmadığına bağlı olarak farklılık gösterir. 5 dersten oluşan eğitim saat haftanın belirli bir gününde yapılır. Ders saatleri çoğunlukla 3 ile sınırlıdır. Eğitim sürecinin sonunda başarılı olunması için sınav yapılır. Bazı kurumlarda başarı gösterme ödev ya da proje teslimi ile mümkün olur. Başarılı sayılan katılımcılar P4C sertifikası ile ödüllendirilir.

P4C Sertifikası Nedir?

P4C sertifikası eğitim sürecinden başarılı bir şekilde mezun olan katılımcılara verilir. Sertifikanın günlük hayatta pek çok yararı bulunur. Çocuklarla etkili iletişim kurma, felsefi yönlerini ortaya çıkarma ve etkili bir dinleme yapma gibi yararları bulunur. Bunun yanı sıra bu sertifika ile çocuklarla ilgili çalışma yapan kurumlarda iş sahibi olmak mümkündür. P4C eğitimi sertifikası ile özel okullarda ya da kreşlerde iş bulmak kolaydır.

Ayrıca Bakınız: Yüz Yogası Eğitimi Nedir, Nasıl Alınır?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu