Rehberler ve İpuçları

Pilot Olmak İçin Gidilmesi Gereken Üniversite Hangisi, Nasıl Olunur?

Pilot olmak için gidilmesi gereken üniversite sivil havacılık yüksekokuludur. Aynı zamanda Milli Savunma Üniversitesinden mezun olan subayların da gerekli eğitimi tamamladıktan sonra pilot olma hakkı vardır. Pilot olmak için gidilmesi gereken üniversitenin yanı sıra özel eğitimlerle de bu meslek yapılabilir.

Pilot olmak, pek çok gencin hayallerini süsler. Ancak pilotluk son derece zorlu bir meslektir. Bu nedenle bu mesleği yapabilmek için bazı gereklilikleri yerine getirmek önemlidir. Böylece mesleğe başladıktan sonra bırakmak gibi bir durum söz konusu olmaz.

Pilot Olmak İçin Gerekenler Nelerdir?

Pilot olmak için gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • 17 yaşından büyük olmak
  • En az lise mezunu olmak
  • Havacılık tıp merkezlerinden verilen sağlık sertifikasını almak
  • Hususi pilot lisansı için en az 18 yaşında olmak gerekir.
  • Hususi pilotların uçuş eğitimlerinde başarılı olması önemlidir.
  • Gece uçuşu yapmak isteyenlerin bu konudaki eğitimleri tamamlaması gerekir.
  • Ticari pilot lisansı için yaş şartı 18’dir.
  • Hava yolu nakliye pilotluğu için yaş şartı 21’dir.
  • Pilot olmak için uygulamalı eğitimler de tamamlanmalıdır.

Pilot Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı?

Pilot Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı

Pilot olmak için okunması gereken bölüm olarak farklı seçenekler vardır. Milli Savunma Üniversitesi mezunlarının pilot olma hakkı vardır. Ücretli eğitim veren pek çok kurum da bulunur. THY bünyesinde verilen eğitimler de tercih edilebilir. Pilot olmak için gidilmesi gereken üniversite herhangi bir bölüm de olabilir. Normal bir üniversiteden mezun olduktan sonra eğitimlere katılarak pilotluk lisansına sahip olabilirsiniz.

Pilot Olmak İçin Hangi Üniversiteye Gidilmelidir?

Pilot olmak için gidilmesi gereken üniversite olarak sivil havacılık yüksekokulu tercih edilebilir. Pilotaj bölümlerinden alınan eğitimle pilotluk hayalleri gerçek olabilir. Pilot olmak isteyenler, eğitim gerekliliklerini yerine getirmelidir. Aynı zamanda sağlık ve fiziksel görünümle ilgili gereklilikler de söz konusudur.

F-16 Pilotu Olmak İçin Hangi Üniversite Okunmalı?

F-16 pilotu olmak için okunması gereken üniversite, Milli Savunma Üniversitesidir. Bu okuldan mezun olanlar, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından verilen eğitimlere katılır. Eğitimleri başarılı şekilde tamamlayanlar, F-16 pilotu olmaya hak kazanır.

THY Pilot Olmak İçin Gerekenler Nelerdir?

THY’de pilot olmak için gerekenler şöyle sıralanabilir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Lisans mezunu olmak
  • 1992 yılından sonra doğmak
  • Adli sicili temiz olmak
  • Pilot olmak için gerekli teorik ve pratik eğitimleri tamamlamak

THY Uçuş Akademisinin eğitimlerine katılarak da pilot olmak mümkündür. Pilot olmak isteyenler, akademinin eğitimlerine katılabilir.

40 Yaşından Sonra Pilot Olmak Mümkün mü?

40 yaşından sonra pilot olmak mümkündür. Gerekli şartları sağlayan herkes pilotaj eğitimlerine katılarak başarılı olması halinde pilotluk yapabilir. Ücretli pilotluk eğitimi veren yerlerden eğitim alınabilir.

Para Vermeden Pilot Olunur mu?

Para Vermeden Pilot Olunur mu

Para vermeden pilot olmak bazı durumlarda mümkündür. Devlet üniversitelerinde herhangi bir ücret ödenmez. Ancak özel uçuş okullarında belli bir masrafa katlanmak gerekir. Ücretler ortalama 80 bin Euro seviyesindedir.

Kadın Pilot Olmak İçin Boy-Kilo Sınırı Var mı?

Kadın pilot olmak için boy-kilo sınırı vardır. Kadınlar en az 157 cm boyunda olmalıdır. Boy için üst sınır da vardır. Boy en az 195 cm olmalıdır. Beden kitle endeksi ise 20-30 aralığında olmalıdır.

Pilot Olmak İçin Hangi Dersler İyi Olmalı?

Pilot olmak için iyi olması gereken dersler, sayısal derslerdir. Pilotaj bölümleri, sayısal puan türünden öğrenci alır. Bu nedenle fizik, matematik gibi derslerin iyi olmasında fayda vardır. Pilot olmak için gidilmesi gereken üniversite, pilotaj bölümünün olduğu üniversitelerdir.

Ayrıca Bakınız: Garanti BBVA Sanal Kart Nasıl Oluşturulur?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu