Rehberler ve İpuçları

Polislikte Diş Nasıl Olmalıdır? Şartları

Polislikte diş şartı açısından çürük olmaması gibi bir madde bulunmaz. Polislikte aranan diş şartı, söz konusu olan kişinin 4 dişten fazla diş eksikliğinin olmamasıdır. Buna ek olarak çene geriliği gibi çeşitli anormallikler de polis olmaya engel olabilir. Ancak, bu durumlar çeşitli tedaviler ile ortadan kaldırılabileceği için tedavi sürecine başlamış ve bunu belgelemiş adaylar için engel değildir.

Polis Olma Şartları Nelerdir?

Polis olmak için aranan şartlar başlıca şunlardır:

  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • 30 yaşını geçmemek
  • Beden kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması
  • Kadınlarda en az 1.62, erkeklerde ise en az 1.67 boyunda olmak
  • Erkeklerde ve kadınlarda 1.99 boyundan uzun olmamak
  • Silah taşıma konusunda herhangi bir engele sahip olmamak
  • Psikolojik açıdan yeterli olmak
  • Fiziksel açıdan herhangi bir engele sahip olmamak
  • Yurt dışı mezunları için denklik belgesine sahip olmak
  • T.C vatandaşlığına sahip olmak
  • En az lise mezunu olmak
  • Daha önce hiçbir şekilde ceza almamış olmak
  • KPSS barajını geçmek

KPSS ile Polis Olmak Mümkün Mü?

KPSS ile polis olmak mümkündür. En az lise mezunu olan kişiler, öncelikle eğitim seviyelerine göre KPSS sınavına girdikten sonra POMEM başvurusunda bulunabilirler. Kişi, POMEM başvurusu sonucunda olumlu yanıt alırsa ve başarılı bir şekilde eğitim sürecini tamamlayacak mezun olursa polis olabilir. KPSS puanı, POMEM alımı konusunda etkili bir faktör olacaktır.

Polis Olmak İçin Fiziksel Şartlar Nelerdir?

Polis olmak için aranan fiziksel şartlar, kişinin cinsiyetine göre belirli bir boy uzunluğuna sahip olması ya da polislik mesleğini yapmasına engel olacak herhangi bir sağlık problemine sahip olmaması gibi şartlardır. Buna ek olarak polis olma konusunda aranan şartlardan biri de kişinin vücudunda dövme ya da yara izi gibi belirgin izlerin olmamasıdır. Dövme, silinmiş olsa bile bir iz bıraktığı için dövmesini sildiren adaylarda olumsuz yanıt almaya yol açar. Yara izi konusu ise, bazı faktörlere bağlıdır.

Polislikte yara izinin engel olup olmayacağı, yara izinin nerede bulunduğu ve büyüklüğü gibi faktörlere bağlıdır. Yara izi konusunda kişinin beş metre uzaklıktan belli olan bütün yara izleri, mülakatta elenmeye yol açar. Buna ek olarak kişinin bilek bölgesinde söz konusu olabilecek jilet izi gibi intihar geçmişini gösteren izler, çok küçük olsa ve beş metre uzaklıktan görülmese bile kişinin polis olmasına engeldir. Bu durumun sebebi, böyle izlerin kişinin kendine zarar verme eğiliminde olduğunu gösteriyor olmasıdır.  Bu doğrultuda kişi, o süreç için sağlıklı bir psikolojiye sahip olduğunu ispat etse bile mülakatlardan elenmektedir.

Polislikte Yara İzi En Fazla Kaç Cm Olabilir?

Polislikte sıkıntı yaratmayacak yara izleri ile ilgili herhangi bir cm ölçüsü belirlenmemiştir. Polislikte yara izinin değerlendirilmesi, kişinin yazlık yani kolları açık üniforma içerisinde beş metreden gözlenmesi ile yapılır. Kişinin yara izleri yazlık forma ile beş metre öteden belli oluyorsa, bu durum o kişinin mülakatta elenerek polis olamamasına yol açar. Ancak, beş metre öteden belli olmayan ve asla görünür yerlerde olmayan izler ile ilgili sorun yaşamanız söz konusu olmaz.

Polislikte Dövme Yasak Mı?

Polis olmak isteyen kişilerin dövmeye sahip olmaları polis olmaları konusunda kendilerine engel olabilir. Ancak, söz konusu dövme yazlık üniforma giyildiği zaman görünmeyen küçük bir dövme ise kişinin fiziksel kontrollerden elenmesine yol açmayabilir.

Ayrıca Bakınız: MSÜ Göz Sağlığı Şartları Nelerdir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu