Eğitim ve Öğrenme

Sanat Terapisi Eğitimi Nedir, Nasıl Alınır?

Sanat terapisinin eğitimi, sanat terapisini iyi bir şekilde uygulamak için geniş çaplı bir bilgi sağlayan programdır. Sanat terapisti olmak isteyen herkes bu eğitim başarıyla tamamlamak zorundadır. Eğitim sürecinde öğrenilen her şey sanat terapistlerinin seanslarında etkin olarak kullandıkları tekniklerden oluşur. Sanat terapisi eğitimi pek çok sanat dalını kullanarak kişini iç dünyasında yaşadığı psikolojik sorunları çözmeye çalışır. Sanat terapisi eğitimi için müzik, edebiyat, resim ve heykel sıklıkla kullanılır.

Sanat Terapisi Eğitimi Nasıl Alınır?

Sanat terapisi eğitimi almak için üniversitelerin hazırlamış olduğu programlara kayıt yaptırmak gerekir. Türkiye’de lisans düzeyinde eğitim veren bir sanat terapisi bölümü yoktur. Bu nedenle sanat terapisi programları herkesin kayıt yapabileceği kurs formatındaki içeriklerdir. Eğitim süreci daha çok online olarak gerçekleşir. Bazı üniversiteler yüz yüze ders işlemeyi seçebilir. Sanat terapisi eğitim programını başarı ile tamamlayan kişiler sürecin sonunda buna dair bir sertifika alır.

Sanat Terapisi Eğitimine Kimler Katılabilir?

Sanat terapisi eğitimine katılım yapmak için herhangi bir bölümden mezun olma şartı yoktur. Teorik olarak isteyen herkes kayıt yaptırıp eğitim sürecine dahil olabilir. Eğitim sürecini başarı ile tamamlamak için kişinin sanatla ve sanat terapisiyle ilgili olması önemli bir noktadır. Bunun yanı sıra sanat terapisi mesleğini yapmak isteyenler sertifika almak için katılım gösterir. Psikologlar, psikolojik danışmanlar, psikoloji bölümü öğrencileri, psikiyatristler ve psikoterapistler de kendini geliştirmek için katılabilir.

Sanat Terapisi Eğitim İçeriği Nelerden Oluşur?

Sanat terapisi eğitiminin içeriği ilk olarak tanımlardan oluşur. Sanat terapisi nedir ve hangi alanları kapsar konuları bölüme giriş olarak sunulur. Daha sonra sanat terapisinin kaç çeşitten oluştuğu ve hangi işlevlere sahip olduğu anlatılır. Sanat terapisti olmak isteyen kişilere yönelik danışmanlık becerileri kazandırmak adına uygulamalar yapılır. Boyama çalışmaları ile içe vurum, dışa vurum çalışmaları yapılır. Sanat terapisi eğitimi süresince terapi sürecinin iyileşmek adına kullanılması için uygulamalar vardır.

Sanat Terapisi Eğitim Hangi İşleve Sahiptir?

Sanat Terapisi Eğitim Hangi İşleve Sahiptir

Sanat terapisi eğitiminin işlevi kişinin hem özel hayatında hem kariyerinde daha bilinçli bir noktaya gelmesidir. Kişinin iç görüsü arttığı için olayları daha iyi bir şekilde yorumlamaya başlar. Özellikle ruh sağlığı alanında çalışan kişilere daha ince bir bakış açısı kazandırır. Sanat ile yapılan analizler kişinin iç dünyasıyla ilgili pek çok saklı noktayı açığa çıkarabilir. Kişi yalnız çalıştığı hastayı değil kendini de farklı açılardan ele alabilir. Bu eğitim süreci özel hayata ve mesleğe büyük katkı sağlar.

Sanat Terapisti Sertifikası Ne Anlama Gelir?

Sanat terapisi sertifikasının anlamı eğitimden sürecinin başarılı bir şekilde tamamlandığıdır. Tüm derslerde başarılı olan katılımcılar eğitim sürecinin sonunda sanat terapisti sertifikası almaya hak kazanır. Bu sertifika resmi bir geçerliliğe sahip olup kişinin sanat terapisti olarak çalışmasını sağlar. Yüz yüze ya da online eğitim sürecinden sonra verilen bu sertifikanın onaylı olduğuna dikkat etmek gerekir. Bu nedenle üniversiteler gibi güvenilir kurumlardan eğitim almaya özen göstermek sağlıklı olur.

Sanat Terapisti Sertifikası Nerelerde Geçerlidir?

Sanat terapisti sertifikasının geçerliliği ruh sağlığı ve psikolojik danışmanlığı alanlardadır. Güvenilir bir kurumdan alınan onaylı sanat terapisti sertifikası ile resmi olarak profesyonel bir çalışma alanı açmak da mümkündür. Aynı zamanda bu sertifikaya CV’de yer vermek iş başvurularında iyi sonuç sağlar.

Sanat Terapisi Eğitim Ücreti Ne Kadar?

Sanat terapisi eğitiminin ücreti kurumdan kuruma farklılık gösterir. Başlangıç fiyatı 750 TL civarlarında iken bazı kurumlarda 5.000 TL’yi bulabilir. İyi bir sanat terapisi eğitimi almak için belirli bir meblağı gözden çıkarmak gerekir.

Ayrıca Bakınız: Nümeroloji Eğitimi Nedir, Nasıl Alınır?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu