Sağlık ve Wellness

Vücuttaki Enfeksiyonu Atmak İçin Ne Yapmalı?

Vücuttaki enfeksiyonu atmak için yapılacaklar antibiyotik tedavisi görmek ve doğal besinlerle tedaviye katkıda bulunmaktır. Enfeksiyona neden olan bakteri türüne göre alınan antibiyotik türü farklılık gösterir. Gerekli tedavi uygulanmazsa gün içinde yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı ve ateş şikayetleri sık sık ortaya çıkar. İltihap kurutucu bitkiler ve C vitamini içeren gıdalarla enfeksiyonun oluşturduğu bu tür olumsuzluklar giderilebilir. Bir doktora görünmek vücuttaki enfeksiyonu atmak adına önemlidir.

Enfeksiyon Hangi Belirtilerle Kendini Gösterir?

Enfeksiyonun belirtileri mide bulantısı, kusma, halsizlik, yüksek ateş, üşüme, titreme, kemik ağrısı, ishal ve kabızlık şeklinde kendini gösterir. Hastanın bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla birlikte görülen çeşitli semptomlar her bünyede farklı bir şekilde ortaya çıkar. Hastanın sahip olduğu bazı zararlı alışkanlıklar ve yanlış beslenme rutini belirtilerin daha ağır hissedilmesine neden olur. Enfeksiyon belirtileri ortaya çıktıktan sonra herhangi ciddi bir sağlık sorunu ile karşılaşmamak adına bir sağlık kuruluna gidilmelidir.

Hangi Gıdalarla Vücuttaki Enfeksiyonu Atmak Mümkündür?

Hangi Gıdalarla Vücuttaki Enfeksiyonu Atmak Mümkündür

Vücuttaki enfeksiyonu atacak gıdalar bağışıklık sistemini iyileştirerek görülen belirtilerin şiddetini önemli ölçüde azaltır. Günlük yaşam içinde kullanılan pek çok gıda maddesi enfeksiyonla aktif olarak savaşacak içeriğe sahiptir. İlaçlara ek olarak tüketildiği taktirde vücuttaki enfeksiyonu atmak için gerekli direnci kazandıran bazı gıdalar şu şekildedir:

Elma Sirkesi: Yapısında bulunan mineraller sayesinde enfeksiyonun oluşturduğu ağrı ve sancı gibi etkilere iyi gelir. Enfeksiyonun yarattığı iltihap etkisini azaltmak adına günlük olarak bir bardak suyun içine bir bardak eklenip tüketilebilir. Aynı zamanda salataya ilave ederek tüketmek de mümkündür.

Zerdeçal: Antibiyotik etkisi sayesinde iltihapları tüketen bu baharatın sıvı bir şekilde tüketilmesi önemlidir. Tercihe bağlı olarak bir bardak su ya da sütün içine bir çay kaşığı eklenip içildiği zaman iyileşme etkileri gösterir.

Zencefil: İltihapları kurutması adına bir kâse yoğurda karıştırılıp tüketilebilir. Aynı zamanda su ya da süte karıştırıp içmek de mümkündür.

Biberiye: Anti bakteriyel ve antioksidan etkiler taşıyan biberiye hem iltihaplardan temizler hem iltihabın ortaya çıkardığı ağrıları azaltır.

Karanfil: İçinde bulundurduğu ojenol kalp hastalıklarına neden olan damar iltihaplarını temizlemede etkilidir. Ağız içinde bekleterek ya da su ile karıştırarak tüketilebilir.

Tarçın: Sağlıklı etkileriyle sıkça anılan tarçın özellikle idrar yolu ve eklem iltihabına olan etkisiyle tedaviye destek olur. Yoğurt ya da süte karıştırarak günlük tüketmek yararlarını almak adına en iyi yoldur.

Sarımsak: Çiğ bir şekilde tüketildiği taktirde solunum ve bağırsak bölgelerindeki iltihabı sökücü etkisini gösterir. İltihap ağrılarını azaltması ve eklemlerdeki iltihapları gidermesi için yağı da kullanılabilir.

Kaç Tür Enfeksiyon Vardır?

Kaç Tür Enfeksiyon Vardır

Enfeksiyonun türleri genel olarak 4 grup altında toplanır. Her birinin neden olduğu ayrı sağlık sorunları vardır. Bu nedenle birbirinden farklı tedavi yöntemleri izlenir. Vücutta iltihaplanma gibi sağlık sorunlarına neden olan enfeksiyon türleri şunlardır:

Viral Enfeksiyon: Virüslerin meydana getirdiği enfeksiyondur. Bu enfeksiyonun meydana getirdiği hastalıklar içinde grip, bağırsak enfeksiyonu, siğiller, suçiçeği, kuduz, hepatit A, B, C ve HIV-AIDS yer alır.

Bakteriyel Enfeksiyon: Bakterilerin meydana getirdiği enfeksiyondur. Gastrit, gıda zehirlenmesi, göz enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları, üst solunum enfeksiyonları ve tüberküloz bu enfeksiyon sonucu görülen hastalıkların en yaygın olanlarıdır.

Mantar Enfeksiyonu: Çok hücreli organizmaların meydana getirdiği enfeksiyondur. Küf, mantar ve maya kaynaklı enfeksiyon en çok ayak mantarları, pamukçuk, tinea veya vajinal mantarlara neden olur.

Paraziter Enfeksiyon: İç ve dış parazitlerin meydana getirdiği enfeksiyondur. Sıtma, uyuz, toksoplazma ve baş ile kasık biti bu parazitlerin en çok neden olduğu hastalıklardır.

Vücuttaki Enfeksiyonu Atmak İçin Hangi İlaç Tedavileri Uygulanmalı?

Vücuttaki enfeksiyonu atacak ilaç tedavileri antibiyotik, antiviral ilaç, antifungaller ve antiparazitik ile gerçekleşir. Hastalığa neden olan enfeksiyon tedavi için ilaç belirlenmesinde etkili rol oynar. Enfeksiyon kaynağı tespit edildikten sonra vücuttaki enfeksiyonu atmak için ilaç tedavisine geçilir.

Ayrıca Bakınız: Saç Dipleri Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu