Seyahat ve Gezi

Yalova’da Gezilecek Yerler

Yalova’da gezilecek yerler birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Yalova’yı günü birlik ziyarete gidenler, iki günlüğüne Yalova’da kafa dinlemek isteyenler, şehrin en güzel yerlerini arama motorları üzerinden sık sık sorgulamaktalardır. Peki, Yalova’da gezilecek yerler nereler? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

İstanbul’a yakınlığı ile bilinen ayrıca bölgedeki birçok şehre geçiş noktası konumunda da olan Yalova, Akdeniz ve Ege’yi aratmayan plajları ile dikkat çekmektedir. Yanı sıra doğal güzellikleri ve şifalı suları ile de senelerdir adından söz ettiren şehir, doğa tutkunlarının uğrak yerleri arasında bulunmaktadır.

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi ve İznik Gölü manzaraları ile hem yerel halkına hem de ziyaretçilerine eşsiz görüntülere şahitlik etme fırsatı sunan Yalova’da gezilip görülmesi gereken birçok yer bulunmaktadır.

YÜRÜYEN KÖŞK

Şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden olan Yürüyen Köşk, ayrıca bu şehrin simgelerinden biri olarak da değerlendirilmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ü İstanbul’dan Bursa’ya seyahat ederken sahil kenarında gördüğü asırlık bir ağaçtan etkilenmesi ve neticesinde de o ağacın yanına küçük bir köşk yaptırmak istemesi neticesinde inşa edilen Yürüyen Köşk, çok etkileyici bir hikayeye de konu olmuştur.

Edinilen bilgilere göre Yürüyen Köşk’ün bulunduğu yerde birtakım sorunlar ortaya çıkmıştır ve asırlık çınarın kesilmesi gerekir. Ancak Mustafa Kemal Atatürk bu kesim işlemine onay vermez ve köşkün yerinin imkanlar dahilinde değiştirilmesini ister. Dediği de olur. Köşk bir sistem ile yer değiştirir. Bu neden ile de köşkten ‘Yürüyen Köşk’ olarak bahsedilir.

ATATÜRK ARBORETUMU

‘Yalova benim kentimdir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’e dair birçok anı barındıran şehirde, Atatürk Arboretumu da görülmeye değer yerler arasındadır. 19 Ağustos 1929 tarihinde şehrin Termal ilçesinde açılan Atatürk Arboretumu, Türkiye’nin ilk canlı ağaç müzesidir. 25 bin metrekarelik alan üzerinde bulunan arboretum da yerli ve yabancı türleri ile birlikte bin 800’ün üzerinde ağaç, 370’ten fazla palmiye ve yüzlerce çiçek vardır.  

YALOVA SAHİLİ

Manzarası ile hem yerli halk hem de turistler tarafından sık sık ziyaret edilen Yalova Sahili’nde onlarca restoran, kafe, dondurmacı ve daha pek çok işletme hizmet vermektedir. Şehrin göbeğinde bulunan sahil kısmında yaz aylarında denize de girilebilmektedir.

YALOVA KENT MÜZESİ

2013 yılında hizmet vermeye başlayan Yalova Kent Müzesi, yalnızca içerisinde bulunanlar ile değil Marmara Denizi manzarası ile de dikkat çekmektedir. Müzede Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine kadar uzanan eserlerin yanı sıra, şehrin sanayisini, tarımsal faaliyetlerini, nüfusunu ve turizm olanaklarını içeren bilgilere şahitlik etmek de mümkündür.

MARİNA

2010 yılında hizmet vermeye başlayan Yalova Marina, şehir merkezinden birkaç dakikalık uzaklıktadır. 30 metre büyüklüğe kadar olan 240 adet teknenin bağlı bulunmasına imkan tanıyan Marina’da ulusal ve uluslararası mutfakların lezzetlerini tatmak mümkündür. Ayrıca marinada barlar, mağazalar ve hediyelik eşya satan dükkanlar da hizmet vermektelerdir.

KURŞUNLU HAMAMI

Şifalı kaynak suları ile de bilinen Yalova’da Bizans İmparatorluğu döneminde inşa ettirilmiş olan Kurşunlu Hamamı bulunmaktadır. 2. Abdülhamid tarafından restore edildiği bilinen tarihi hamamın, kas ağrılarından cilt sorunlarına kadar birçok rahatsızlığa iyi gelen şifalı suyu olduğu inanılmaktadır.

DİPSİZ GÖL

Yalova Kent Ormanı’na yürüyüş mesafesinde olan Dipsiz Göl, ziyaretçilerine eşsiz bir manzaraya şahitlik etme fırsatı tanımaktadır. Erikli Yaylası’nın el değmemiş doğal güzelliklerinin içinde uzanan gölün deniz seviyesinden yaklaşık olarak 530 metre kadar yükseklikte bulunduğu bilinmektedir.

Endemik bitki türlerinin bulunduğu gölde ayrıca bolca balığa rastlamak da mümkündür. Bu gölün çevresinde birçok yürüyüş yolu bulunmaktadır.

SUDÜŞEN ŞELALESİ

Yalova ila Bursa illeri arasında bulunan Sudüşen Şelalesi, özellikle yaz aylarında hem yerli halkın hem de turistlerin uğrak yerleri arasındadır. 16 metrelik yükseklikten Sudüşen Şelalesi, deniz seviyesinden yaklaşık olarak 120 metre kadar yükseklikte bulunmaktadır.

Ayrıca bakınız: Selanik Gezilecek Yerler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu